Kommune giver 1400 tilflyttere festivalbilletter

Silkeborg Kommune ønsker at tage ekstra godt imod sine nye borgere. Derfor har man givet en stor del af dem adgang til festivalen Hede Rytmer.

festivaltravlhed_hede_rytmer.jpg
Foto: Rasmus Jensen, TV MIDTVEST

I disse dage er der festival i Silkeborg. Hede Rytmer løber af stablen, og blandt de flere tusinde gæster er en stor flok nye silkeborgensere. 1400 af den slags har nemlig fået gratis billetter af kommunen.

Det gjorde de til førstedagen af festivalen torsdag, hvor der var en række kopibands på programmet. Blandt de inviterede tilflyttere var Mie Nygaard og Kim Eriksen.

- Det er et rigtig positivt tiltag. Man føler sig taget imod med åbne arme af kommunen og festivalarrangøren. Det er et dejligt initiativ, lød det torsdag aften fra Mie Nygaard til TV2 ØSTJYLLAND.

- Ja, det er fantastisk. Nu har jeg arbejdet i Silkeborg i 18 år, og så at få en gratis billet er alletiders. Man føler sig mere velkommen, supplerede Kim Eriksen.

Vil hjælpe med at integrere de nye

Sidste år var første gang, at Silkeborg Kommune i samarbejde med Hede Rytmer tilbød tilflyttere en gratis festivalbillet. Dengang tog 400 imod tilbuddet, imens interessen har været ekstra stor i år.

Hele 1400 har ønsket at få en billet, og det har Hede Rytmer og kommunen så skaffet dem.

- Vi vil gerne tage del i det ansvar, som det er at få integreret de nye i byen. En af de bedste måder til det er, hvis de tager del i kulturlivet og møder andre mennesker, siger direktør for Hede Rytmer, Oliver Zähringer, til TV2 ØSTJYLLAND.

En sidegevinst, som han håber tiltaget får, er, at der kommer nye kunder i butikken.

- Det vil da være fint, hvis vi også kan rekruttere nye gæster og få ny inspiration, lyder det fra direktøren.

Hede Rytmer i Silkeborg fortsætter fredag og lørdag.

28:01
Her kan du se eller gense, da TV MIDTVEST i 2016 besøgte Hede Rytmer i Silkeborg.