Venstre-profil forlader partiet efter mere end 30 års medlemsskab

For anden gang på kort tid forlader et fremtrædende medlem af Venstre i Thisted partiet til fordel for Konservative.

Jørgen Andersen, der har siddet i kommunalbestyrelsen i Thisted for Venstre i 17 år, forlader med øjeblikkelig virkning partiet for at blive en del af Konservative. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

Jørgen Andersen har været medlem af Venstre i over 30 år, men skifter nu parti, smækker med døren på vej ud og leverer en sønderlemmende kritik af Venstre i Thy.

- Politikerlede kan med rette bruges, når jeg ser tilbage på den måde nogle af Venstres lokalpolitikere og dele af baglandet har håndteret den nuværende borgemesters exit, siger Jørgen Andersen til LimfjordUpdate.

Han henviser til de interne stridigheder i partiet, hvor flere partimedlemmer har ønsket og er lykkes med at forhindre, at siddende borgmester Lene Kjeldgaard Jensen igen skulle være partiets borgmesterkandidat.

- Jeg har været i byrådet i 17 år for Venstre, men nu har jeg meldt mig ind i De Konservative og stiller også op for dem til kommunalvalget til efteråret, fortæller han videre.

Jørgen Andersen rettede, i forbindelse med Venstre i Thisteds opstillingsmøde i efteråret 2016, en skarp kritik mod partiledelsen, der havde tilbudt Lene Kjeldgaard Jensen pladsen som kandidat til Regionsrådet, mod at hun fuldt og helt ville bakke op om sin modkandidat Niels Jørgen Pedersen.

- Først pisser I Lene op og ned ad ryggen, og så vil I have hendes støtte bagefter. Det er ikke i orden, sagde Jørgen Andersen dengang.

Jørgen Andersen er det andet Venstre-medlem, der på kort tid skifter Venstre ud med Konservative. Inden påske var det Per Skovmose, der forlod partiet.

Jørgen Andersens skifte behøves dog ikke blive det sidste. LimfjordUpdate skriver, at flere V-medlemmer, ifølge deres oplysninger, er på vej til at skifte til Konservative.