Søren Gade efter fyrings-rygter: - Naturligt at stille mit mandat til rådighed

I forbindelse med en ministerrokade, vil det være naturligt, at Venstre vælger en ny formand, siger den nuværende gruppeformand, Søren Gade, som vil stille op til Europa-parlamentet.

Søren Gade
Foto: TV 2 Nord

2018 var bare et par uger gammel, da den nordjyske valgte venstrepolitiker Søren Gade offentliggjorde sit kandidatur til Europaparlamentsvalget, der skal afholdes i 2019.

Det betyder også, at han ikke stiller op til det kommende folketingsvalg, som skal afholdes senest i juni 2019.

Lige nu sidder Søren Gade som gruppeformand for Venstre, men det er ikke sikkert, at han beholder den position i resten af folketingsperioden.

- Da jeg jo ikke stiller op til næste folketingsvalg, er det også vigtigt for en folketingsgruppe og for en regering at have en gruppeformand, som også sidder efter et valg, siger Søren Gade i dag til TV2 Nord.

Søren Gades udlemding kommer efter en artikel i BT i lørdags, hvor der spekuleres i, at Lars Løkke Rasmussen er på vej til at fjerne Søren Gade fra posten som gruppeformand. Det skulle ifølge artiklen ske i forbindelse med en snarlig ministerrokade.

Gade: - Som at slå en åben dør ind

Den dramatise udlægning giver Søren Gade dog ikke meget for, for alt omkring hans position er afklaret på de interne linjer, siger han.

- Det er lidt at slå en åben dør ind at skrive sådan en artikel. Jeg har talt med vores partisekretær, Claus Ritcher og meddelt, at mit mandat selvfølgelig står til rådighed i forbindelse med en ministerrokade. Det er helt naturligt, at i forbindelse med en ministerrokade, så vil jeg jo stille mit mandat til rådighed, siger Søren Gade.

Han understreger, at han ikke ved, hvornår en eventuel rokade finder sted. Og selv om han altså er indstillet på, at en rokade kan betyde farvel til gruppeformandsposten, er der endnu ikke noget, der er afklaret eller aftalt.

- En gruppeformand er jo valgt af gruppen, ikke af regeringen eller statsministeren, men når det er således at der måtte komme en rokade, hvis den kommer, så er det klart, at så kan den formandspost indgå i kabalen. Men det er vigtigt for mig at understrege, at det er gruppens medlemmer, der vælger gruppeformanden. Det er ikke regeringen, siger Søren Gade.