Byrådsmedlem: Jeg har ingen ambition om at blive genvalgt

Joachim Kjeldsen fra Sennels vil sige, hvad der passer ham i Thisted Kommunes byråd. Også selv om det kan koste ham genvalg.

Det var diskussioner om skolelukninger i Thisted Kommune, der inspirerede Joachim Kjeldsen til at gå ind i lokalpolitik.
Det var diskussioner om skolelukninger i Thisted Kommune, der inspirerede Joachim Kjeldsen til at gå ind i lokalpolitik.
Foto: Christian Henriksen

Joachim Kjeldsen gennemgår dagsordenen en sidste gang, før han skal afsted til sit første møde med den øvrige bestyrelse i færgeselskabet Mors-Thy Færgefart. Pladsen i færgeselskabets bestyrelse er en af de ting, der er fulgt med, efter at Joachim Kjeldsen i november blev valgt ind i byrådet i Thisted Kommune.

- Det var kulminationen på halvandet års benhårdt arbejde med at udvikle politik og skrive valgprogram, finde kandidater og føre valgkamp og så videre, så det var fantastisk, siger Joachim Kjeldsen (Alternativet) om, hvordan det var at blive stemt ind i byrådet.

Det var diskussioner om skolelukninger i Thisted Kommune, der inspirerede Joachim Kjeldsen til at gå ind i lokalpolitik. Han meldte sig for et par år siden ind i Alternativet og gik til valg på, at Thisted Kommune skal være en grøn foregangskommune.

- Den grønne omstilling, mener jeg, er vor tids største drifkraft for at skabe jobs og vækst og dermed også bosætning. Derudover har vi i forvejen en grøn fortælling og historie i Thy, som vi kan bygge videre på, siger Joachim Kjeldsen.

Se TV-indslag med Joachim Kjeldsen.

Vil ændre den politiske kultur

Joachim Kjeldsen er glad for at bo i Thy, og før lokalpolitikken kom ind i billedet, startede sammen med sin bror Facebook-siden "Thy til folket", som skal vise landsdelen frem fra sin bedste side. Nu håber han, at han kan præge det øvrige byråd i Thisted Kommune.

- Jeg vil forsøge at bidrage med en ny politisk kultur, hvor vi for det første taler pænt og ordentligt til hinanden, og hvor det er argumenterne, der tæller, og ikke så meget, om man er fra højre eller venstre side af salen, siger Joachim Kjeldsen.

Fører ikke politik for at blive genvalgt

Joachim Kjeldsen har været medlem af byrådet i Thisted Kommune i en måned, og han ser frem til at arbejde for sine mærkesager frem mod næste kommunalvalg i november 2021.

- Mine ambitioner er at føre vores politik igennem. Jeg har ikke nogen personlige ambitioner om eksempelvis at blive genvalgt eller ende i Folketinget. Det, der optager mig, er politikken og at få skabt nogle resultater på især det grønne og det sociale område, siger Joachim Kjeldsen.

Så du vil sige, hvad du mener de næste fire år, og så se, hvad det ender med?

- Ja, lyder det prompte fra Nordjyllands eneste byrådsmedlem fra Alternativet.