Lokal Klitmøller-surfer vandt Cold Hawaii Film Festival

Lokale Oliver Hartkopp vandt lørdag aften Cold Hawaii Film Festival for sin ni minutter lange film om at surfe ved Lofoten i det nordligste Norge.

Den norske surf-fotograf Hallvard Kollveit (tv.) , Klitmøller surferen Oliver Hartkopp og den svenske co-fotograf og filmklipper Jonathan Strömberg vandt Cold Hawaii Film Festival 2018.
Den norske surf-fotograf Hallvard Kollveit (tv.) , Klitmøller surferen Oliver Hartkopp og den svenske co-fotograf og filmklipper Jonathan Strömberg vandt Cold Hawaii Film Festival 2018.
Foto: Mette Johnsen

Det blev den norske film "Arctic January - A Lofoten surf mission with Oliver Hartkopp", der vandt den fjerde udgave af Cold Hawaii Film Festival, som blev afviklet lørdag aften i et totalt udsolgt A Kassehus i Klitmøller.

Filmen indeholdt alle de elementer, en vinderfilm skulle, lød begrundelsen: Fremragende surf filmet på et af Nordens koldeste steder, Lofoten i Norge, med sne på bjergtinderne i baggrunden, god teknisk kvalitet og en god storyline. 

Filmen er instrueret og produceret af norske arktiske surf-fotograf Hallvard Kollveit og co-fotograferen og klippet af svenske Jonathan Strömberg, og med den regerende Danmarksmester i surf-disciplinen Mens Open, Oliver Hartkopp fra Klitmøller, i hovedrollen. 

- Det her havde jeg ikke set komme. Jeg er dybt taknemmelig for opbakningen hos juryen og publikum. At filme og surfe på Lofoten har været en fantastisk oplevelse, langt ud over det sædvanlige. Og at vi så vinder, er endnu vildere, lød det fra en rørt Oliver Hartkopp.

Han glædede sig over Cold Hawaii Film Festivals udvikling.

- Surf og film er på hver sin måde kultur, og de kan sagtens gå hånd i hånd. Det viser filmfestivalen, og det er jeg glad for at kunne bakke op omkring sammen med resten af Thy og for den sags skyld også resten af verden, sagde Oliver Hartkopp.

Han skal selv på vandet allerede søndag 07.30 for at forsvare sit DM i Surf, der afvikles i Klitmøller.

Cold Hawaii Film Festival er tilbage den 3.-4. maj 2019.