Jonah Blacksmith sejrede ved international premiere i Canada

Bandet Jonah Blacksmith fra Thy har gang i sine første internationale koncerter ved festivaler i Canada.

Jonah Blacksmith spiller i øjeblikket for fulde huse rundt om i landet.
Jonah Blacksmith spiller i øjeblikket for fulde huse rundt om i landet.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

- Vi vinder publikum én koncert ad gangen. Vi ved aldrig, om vi skal optræde foran fire, 400 eller 4000 mennesker, når vi går scenen. Men vi nyder det hver gang.

Sådan lød det forleden fra Thomas Alstrup, den ene af frontfigurerne i bandet Jonah Blacksmith med base i Thy, da TV2 Nords udsendte mødte ham og broderen, Simon Alstrup, på Nibe Festival.

Lige nu er brødrene og resten af bandet så ved at vinde Canada - én koncert ad gangen. Truppen tog af sted til sine første internationale optræderne i onsdags, og i weekenden spillede de så den første af i alt tre koncerter på den anden side af Atlanten.

Den foregik i delstaten Manitobas hovedstad, Winnipeg, hvor Jonah Blacksmith var på plakaten til Winnipeg Folk Festival.

Og hvis man skal dømme efter bandets tak til publikum og den nyligt opslåede video fra optrædenen, gik det over al forventning i den canadiske sommeraften.

Jonah Blacksmith går på scenen igen i morgen, onsdag, i Edmonton, inden de slutter den canadiske miniturné af med en koncert i Vancouver på lørdag. Senere i juli går turen så til Norge, hvor andet skal spille til Trestokk Festivalen. 

Du kan se den fulde turnéplan og flere datoer for danske koncerter på Jonah Blacksmiths Facebook-side

I marts mødte TV MIDTVEST Jonah Blacksmith. Se indslaget her: 

4:26