Hanstholm Havn udvides: - Vi ser ud til at blive færdig før tid

Nye moler og et stort nyt baglandsareal er godt på vej ved Hanstholm Havn. Projektet er faktisk så langt, at de ser ud til at blive færdig længe før planlagt.

Den store havneudvidelse i Hanstholm er formentlig allerede færdig i slutningen af 2019 eller i starten af 2020.
Den store havneudvidelse i Hanstholm er formentlig allerede færdig i slutningen af 2019 eller i starten af 2020.
Foto: TV 2 Nord

Det er et stort arbejde med flere tons sand, sten og beton, der foregår på havnen i Hanstholm. Udvidelsen begyndte i 2017, og skulle efter planen stå færdig den 31. december 2020. Men nu ser det ud til, at Hanstholms nye havn kan blive taget i brug længe før det. 

- Vi er meget forud for projektplanen. Det er vejret, der hele sidste år og også i år har været rigtig godt, der gør, at vi er en del foran. Så som det ser ud nu, så kan havnen stå færdig i slutningen af 2019 eller i starten af 2020. Det afhænger af om det gode vejr fortsætter, siger Niels Clemmensen, der er havnedirektør på Hanstholm Havn. 

For hvis vejret slår om og byder på intet andet end storm de næste mange måneder, så kan det være svært at færdiggøre den sidste store milepæl i mole-projektet.

Betonklods som en håndboldbane

Sidst i juni skal den nye vestmole have sit molehoved, som er en betonklods på størrelse med en håndboldbane. Den vejer mere end syv ton og er omkring otte etager høj. Molehovedet kommer sejlende hele vejen fra Polen, hvor den er støbt. Det skal så sænkes i vandet på det helt rigtige sted ud for vestmolen i Hanstholm. Denne opgave er afhængig af, at vejret arter sig. 

- Dårligt vejr kan stadig ødelægge udsigterne til, at vi bliver tidligt færdig, men bank under bordet - for det håber vi selvfølgelig ikke. Vi er meget stolte af den nye havn, og at vi kan være tidligt færdige. Det vil vi også gerne vise frem til alle, siger Niels Clemmensen. 

Hanstholm Havn bliver vist frem den 6. juli mellem klokken 11-14, hvor havnen holder åbent hus. Her kan alle nysgerrige komme og se de store maskiner og de store mængder sten, der er blevet brugt til udvidelsen af havnen. De besøgende får lov at se de områder, som senere, når havnen først er taget i brug, bliver lukket af for offentligheden. 

Hvis du har lyst til at se mere til havneudvidelsen i Hanstholm - så se med herunder i programmet 'Æ Hawn'. Du kan finde alle afsnit af programserien her.

28:40
Ved den yderste pynt ligger en havn. Den ligger der i regn og i sol. I medvind og i bølgegang. Frem til 2020 skal Hanstholm Havn udvides for en halv milliard. I tre programmer går TV MIDTVEST helt tæt på udvidelsen og den farverige historie.