Efterskolehold går hele vejen ved Thy Party

Esport er blev mere og mere almindeligt og ikke mindst populært. Til årets Thy Party gik Rydhave Slots Efterskole hele vejen i spillet CS:GO.

2:01
Vi var med lørdag, da Rydhave Slots Efterskole og eSportsholdet fra Snedsted var taget til Thy Party med et klart formål - at vinde.

En håndboldhal fyldt med teenagere, der spiller computer en hel weekend, lyder måske ikke særligt ophidsende. Ikke desto mindre var den årlige esports-turnering Thy Party endnu en gang spændende omgang.

Der bliver dystet i flere forskellige computerspil ved Thy Party. Et af dem er spillet Counter Strike Global Offensive (CS:GO), og her var det Rydhave Slots Efterskole, der var stærkest. Efterskoleholdet gik ubesejret igennem hele turneringen og tabte kun en enkelt bane undervejs.

Computerspillet CS:GO er et taktisk-skydespil. Hver kamp består, afhængigt af turneringen, af enten en, tre eller fem baner. For at vinde en bane skal man vinde 16 runder i banen. En runde vindes, meget kort fortalt, ved at skyde alle modstanderens spillere.

Under kvartfinalen fangede TV Midtvest Rydhave Slots Efterskole i kampen mod Snedsted GIF.

Inden kampen overhovedet var gået i gang, var begge hold helt sikre på, at de nok skulle trække sig sejrrigt ud af opgøret.

- Vi er kommet for at vinde, det har vi sagt, lige siden vi meldte os til, siger Rafael Hussein, der er CS:GO-spiller for Snedsted GIF.

Regner du med, at I vinder i dag?

- Ja, det gør jeg i hvert fald, siger Albert Mikkelsen fra Rydhave Slots Efterskole.

Kampen mellem Rydhave og Snedsted blev mere tæt, end Rydhave havde regnet med. Med den mindste margin vandt Rydhave første bane med 16-14. Anden bane gik til Snedsted, og dermed skulle det hele afgøres på tredje og sidste bane.

Her skulle Rydhave Slots Efterskole igennem forlænget spilletid, inden de kunne sikre sig pladsen i semifinalen.

- Vi spillede en udmærket kamp. Vi lavede lidt for mange fejl, men det er jo, hvad der sker, siger Albert Mikkelsen.

- Det var meget tæt, vi taber nogle dummer runder. Vi er lidt sure på hinanden undervejs – måske var vi også lidt spændte og lidt nervøse, siger Rafael Hussein.