Bro lukkes: Strandet fiskekutter skal hjælpes fri

En kutter fra Thyborøn vil igen lukke for trafikken over Limfjorden, når den skal hjælpes fri klokken 14.

Aggersundbroen har allerede været spærret i et par timer onsdag formiddag, mens Nordjyllands Politi, beredskabet og Forsvaret hjalp tre Thyborøn-fiskere på en fiskekutter fanget i isen væk fra kollisionskursen mod broen.

Klokken 14 vil broen så igen blive lukket, mens den nu strandede fiskekutter bliver gjort fri. 

Det meddeler Nordjyllands Politi.

- Båden ligger nu fast i isen og man afventer, at der cirka klokken 13.30 ankommer en isbryder, der kan få båden fri. Færdselen over broen har været spærret frem til 12. Der er nu åbnet for trafik, men der spærres igen cirka klokken 14, og indtil båden er fri, skriver vagtchef Michael Elkjær.

Helikopter evakuerede

Klokken ni onsdag morgen blev myndighederne opmærksomme på fiskekutteren fra Thyborøn, som var på vej tilbage til det vestjyske, da den blev fanget i den tætte is på Limfjorden.

Det betød, at skipperen ikke længere havde herredømme over båden, og som den nærmede sig Aggersundbroen, tilkaldte besætningen hjælp.

Da det ikke var muligt at få en redningsbåd ud til kutteren på grund af isen, sendte Forsvaret en en helikopter luften, som reddede tre fiskere på kutteren i land. Herfra kunne skipper Søren Sund så se sit fartøj, Karen Margrethe, drive tættere og tættere på broen.

Klokken 12.30 kom det så til sammenstød med broen, hvor kutteren knækkede masten, og herefter strandede kutteren helt i isen. Først klokken 14 vil en isbryder altså kunne begynde at trække skibet fri, og imens vil trafikken på Aggersundbroen igen vil stå stille.