Blue Fox tabte i Frederikshavn: Matchbold til White Hawks

Frederikshavn White Hawks vandt søndag aften 3-1 over Herning Blue Fox og har dermed matchbold.

I den sene kamp i Metalligaen søndag aften kunne Frederikshavn White Hawks sikre sig matchbold i kvartfinaleserien mod Herning Blue Fox. Det havde lokalrivalerne fra Aalborg Pirates gjort kort forinden, da de efter en 111 minutters marathon-kamp mod Gentofte Stars endelig fik afgjort kampen 4-3.

Det blev næsten lige så nervepirrende i Frederikshavn, men høgene formåede trods alt at lukke ned for gæsterne og sikre sejren i ordinær spilletid. Således kan de spare kræfterne til tirsdagens kamp i Herning, der kan blive den sidste i kvartfinaleserien og sikre White Hawks avanement i slutspillet.

De 1574 tilskuere, der var dukket op i Frederikshavn for at overvære de lokale helte sejre mod midtjyderne blev i første perioder vidner til en lige kamp. Der var livlig trafik ved begge mål, og hoveddommer Jens Christian Gregersen måtte i et tilfælde konferere med videodommeren for at konstatere, at Herning ikke havde scoret. Pucken var stoppet på stregen.

Istedet var det White Hawks der kom på måltavlen som de første. Efter godt 14 minutters spil fik Nick Olesen, der inden da havde haft flere skud på kassen, fulgt op på sin egen afslutning og udplaceret Simon Nielsen i Herning-målet. Forløsning og pauseføring til nordjyderne.

Herning blev i anden periode udstillet af et velspillende White Hawks-hold, der satte gæsterne under gevaldigt pres, og stort set gjorde hvad der passede dem. Dog uden at score. Der var store chancer, og White Hawks var bare bedre end rævene fra Herning. Alligevel var det Herning, der fik periodens enlige mål, da Nicolas Ritz efter lige godt 33 minutter fik pucken i mål. Ritz fik opsnappet en returpuck fra Thomas Lillie, og alene med Frederikshavn-keeperen afsluttede han køligt og gjorde det til 1-1.

Tredje periode startede med nervøst og usammenhængende for nordjyderne, men efter fem minutters spil var det, ligesom i første periode, Nick Olesen, der fik sat gang i kampen. Frederikshavnerdrengen fik pucken, trykkede af og kunne så se den sejle fordi Simon Nielsen i Herning-målet, der manglede sit udsyn og derfor var uden chance i kassen.

Nordjyderne fik endeligt sikret sejren, da Mathias Bau med knap to minutter tilbage fik serveret en perfekt puck, som han uden tøven sendte helt op i krydset.

Kampen endte 3-1, og White Hawks har på tirsdag muligheden for at komme i semifinalen, når Herning tager imod hjemme.