Fire Fakta-butikker på stribe har haft indbrud i nat

På under to timer blev fire vestjyske Fakta-butikker natten til fredag udsat for indbrud. Indbrudstyvene begyndte i Skjern og fortsatte til Nr. Nebel, Varde og Holsted.

Mandskab og hunde fra tre politikredse har i nat deltaget i jagten på den eller de tyve, der stod bag de fire indbrud - men endnu er politiet uden spor i sagen.

Det første indbrud fandt sted mod Fakta i Skjern, der ligger i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- Vi har video fra Skjern-forretningens overvågning, der viser flere personer, der brækker ind af Fakta-butikkens indgangsdør og stjæler penge fra kasseapparaterne, oplyser vagtchef Lars Even, Midt- og Vestjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Næste indbrud gik ud over Fakta i Nr. Nebel, hvor alarmen gik klokken 02.17. Her blev butikkens indgangsdør brudt op og tyvene samlede hurtigt nogle varer sammen og fortsatte indbruds-turneen til Fakta på Nrd. Boulevard i Varde, hvor de brød ind og brækkede forretningens paysafe-boks op. Det er en boks, som i en række Fakta-butikker håndterer kundernes betaling og byttepenge for at beskytte mod røverier. 

I Varde blev tyveri-alarmen aktiveret klokken 02.35 - og 28 minutter senere gentog seancen fra Varde sig i Fakta-butikken i Holsted, hvor paysafe-boksen også blev brudt op.

- Vi er stærkt interersserede i at høre fra borgere, der har set noget i de berørte byer og på landevejene i nat, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Indbrudsrækken i Fakta-butikkerne stoppede i Holsted - men Sydøstjyllands Politi var alarmeret og øgede patruljeringen i de byer, der huser Fakta-butikker i den vestlige del af politikredsen, oplyser vagtchef Henrik Dam til TV SYD.

Hvor stort et udbytte nattens tyvetogt har givet, har politiet endnu ikke noget bud på.

- Vi er overbevist om, at det er de samme tyve, der har været på spil i alle fire Fakta-butikker. Det kan godt lade sig gøre med kørsel i høj fart, og de har ikke været i butikkerne i fem minutter, siger vagtchef Erik Lindholdt med hentydning til Faktas kendte slogan om, at "Det tager kun fem minutter, men vi vil så gerne have, du bliver lidt længere".

Politiet skal senere fredag i gang med at indsamle materiale fra de ramte forretningers video-overvågning for at kunne komme nærmere hvor mange personer, der deltog i tyvetogtet og hvilke biler, der er anvendt.