Viborg-legende gør comeback efter fire års fravær

Louise Bager Due skal forstærke Viborgs håndboldkvinder i de to kommende DM-kvartfinaler mod Odense.

100107_Louise_bager001.jpg

En gammel kending er på vej tilbage i målet hos Viborgs håndboldkvinder.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er Louise Bager Due efter flere års fravær begyndt at træne med i klubben, hvor hun var en stor profil i de succesfulde 00'ere. Siden har hun fået børn og er blevet 34 år, men nu har hun sagt ja til at hjælpe sin gamle klub i slutspillet.

Den tidligere landsholdskeeper spillede 11 år i Viborg og nåede at vinde seks DM-titler og Champions League-trofæet tre gange, og selv om legende er et ord, der i dag bliver kastet lige så lemfældigt rundt som sensation og chok, er Louise Bager Due en af legenderne i Viborg HK's lange håndboldhistorie.

Udover sine meritter i Viborg var hun også med til at vinde EM-guld i 2002 og OL-guld i 2004 i Athen med landsholdet. I alt nåede hun 55 A-landskampe efter sin debut mod Sverige i en venskabskamp i Greve i 2002. Den sidste var mod Ukraine i en VM-kvalifikationskamp i 2007. 

Viborg HK har været svækket i målet i denne sæson, efter landsholdskeeper Rikke Poulsen lige før nytår forlod banen med en baby i maven. Allerede dengang forsøgte klubben at overtale Louise Bager Due til et comeback, men fik nej, og i stedet har 22-årige Mie Sørensen vogtet målet siden - suppleret af den bare 18-årige Josephine Nordstrøm Skov på bænken. 

Men Mie Sørensen har lige nu den laveste redningsprocent sammenlignet med keeperne på de andre hold i slutspillet. Viborg-keeperen har en redningsprocent på 30, mens eksempelvis Odense-keeper Althea Reinhardt, som gjorde en afgørende forskel i Odenses sejr over netop Viborg i sidste uge, er noteret for en redningsprocent på 42.

Siden sit karrierestop i 2011 har Louise Bager Due én gang tidligere gjort kortvarigt comeback. I 2013 hjalp hun det daværende Team Tvis Holstebro i en halv sæson, da førstevalget Sandra Toft var ude med en knæskade.