Stor forskel på vuggestuepriser: Morsø blandt de billigste

Der er store forskelle på, hvor meget forældre betaler for en vuggestueplads landet over, viser tal fra Danmarks Statistik.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Der er stor forskel på, hvor meget forældrene skal punge ud med, når børnene begynder i vuggestue.

Bor man på Fanø er taksten for en vuggestueplads er lavest, mens forældre bosat i Dragør skal have den store pengepung frem.

Helt konkret er årstaksten for en vuggestueplads på Fanø 19.983 kroner, mens pladsen i Dragør koster 46.200 kroner om året, viser tal fra Danmarks Statistik. Generelt gælder, at priserne for en vuggestueplads er højere på Sjælland end i de jyske kommuner.

Morsø Kommune er blandt de fem billigste kommuner i Danmark. Her koster en vuggestueplads 30.525 kr. 

Lemvig Kommune er den dyreste i Midt- og Vestjylland. Her koster det forældrene 42.570 kr. at sende sit barn i vuggestue.

På kortet her kan du se de geografiske forskelle, og hvor meget en vuggestueplads koster årligt i landets 98 kommuner.

I gennemsnit koster en vuggestueplads i de fem dyreste kommuner 45.493 kroner, mens en plads i de fem billigste kommuner i gennemsnit koster 27.420 kroner. Det giver en forskel på 18.073 kroner om året.

Forældre savner gennemsigtighed

Ifølge næstformand Louise Gjervig Lehn i Forældrenes Landsforening, FOLA, er det langt fra sundt med så store forskelle landet over, hvad angår prisen for en vuggestueplads.

- Vores bekymring er også prisforskellen, men det handler faktisk mest om, at det jo ikke er gennemsigtet for forældrene, hvilken kvalitet de får i forhold til prisen, de skal betale, siger næstformanden.