Solskin og rolige vindforhold - den 33. sommerdag venter

Sommervejret fortsætter - og lørdag bliver årets 33. sommerdag.

Den danske sommer kommer til at levere årets 33. dag med temperaturer over 25 grader. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

Man kunne næsten foranlediges til at tro, at man befandt sig i Middelhavsområdet, når man hver dag tjekker vejrudsigten på mobilen eller i fjernsynet.

Læs også Godt sommervejr har ikke betydet flere drukneulykker

Solskin så langt øjet rækker, og temperaturer der stiger til 30 graders varme i den kommende uge.

Det helt ekstreme sommervejr fortsætter uden ophold, og lørdag bliver absolut ingen undtagelse. Først på dagen er der enkelte skyer hist og her, men som dagen skrider frem, vil der være færre skyer på himlen og endnu mere plads til solen.

Det er også medvirkende til at temperaturerne stiger yderligere til eftermiddag, hvor de vil nå 26 graders varme, hvor det bliver lunest. De varmeste områder af Danmark vil lørdag findes i et strøg fra Thy og videre mod syd ned til Esbjerg i den vestlige del af Jylland.

Også i hovedstadsområdet kan man med stor sandsynlighed redde sig en sommerdag - som bliver den 33. af slagsen.

Endnu varmere i næste uge

Det er et højtryk over det nordlige Skandinavien som stabiliserer vejret, og efterhånden sender meget varm luft i retning mod Danmark.

Det vil i den kommende uge give solrigt vejr, rolige vindforhold og temperaturer, der efterhånden kan nå 30 graders hed sommervarme.

Læs også Den værste tørke i 40 år går hårdt ud over høsten