Sjælden næbhval fundet ved Lemvig

En sjælden næbhval er strandet på Vestkysten. En hundelufter fandt den på stranden ved Ferring ved Levmig syd for Limfjorden.

Det var et sjældent syn, der mødte en hundelufter på stranden ved Ferring ved Lemig syd for Limfjorden.

En sjælden næbhval er strandet på Vestkysten. Hvalen vejer 240 kilo og er 2,7 meter lang.

Hvalen, der er en ung han, skyllede op ved Ferring syd for Limfjorden, men er fragtet til København, hvor Zoologisk Museum lørdag vil dissekere hvalen.

Ekspert: Meget interessant fund

Den stammer fra en gruppe af hvaler, som forskerne ved meget lidt om. Den såkaldte næbhval kendetegnes ved, at den dykker meget dybt i havet og ofte lever fjernt fra kysten. Hvalen kan dykke helt ned på tre kilometers dybde.

- Det er altid meget interessant, når et sjældent dyr skyller i land. Denne gang er det ekstra interessant, fordi det stadig er helt frisk, siger adjunkt og kurator Morten Tange Olsen fra Naturhistorisk Museum.

- Det betyder, at vi kan lave flere videnskabelige undersøgelser og måske få svar på nogle af de mange uafklarede spørgsmål om næbhvalens liv, biologi og slægtskab.

På Zoologisk Museum vil offentligheden have mulighed for at følge dissekeringen af hvalen, når eksperterne vil undersøge alt fra hvalens anatomi og tage prøver fra hvalen for at fastslå dens sundhedstilstand.

Næbhvalen blev spottet af en lokal hundelufter ved Ferring tæt på Lemvig.