Sidsel fra Struer er stjerne i kinesisk film

Sidsel Boye Rasmussen fra Struer er et stjerneskud i Kina – ligesom badmintonspilleren Viktor Axelsen. De skal medvirke i den samme kinesiske film.

Sidsel Boye Rasmussen
Foto: TV 2

258.000 følgere på Instagram.

Det er surrealistisk for 16-årige Sidsel Boye Rasmussen, der, før hun blev 'opdaget' i Kina, blot havde lidt over 100 følgere på det populære billedmedie.

Eventyret startede i 2014, da hun sammen med balletskolen fra Holstebro deltog i et TV-program i Kina. Intet mindre end 300 millioner så programmet, og kineserne 'likede', hvad de så. I løbet af få timer gik Sidsels Instagram-profil amok, da antallet af følgere eksloderede. Faderen, der følger Sidsel tæt, var den første, der blev bekendt med Instagram-succesen.  

- Så røg der lige 4000 på, hver gang jeg lavede en opdatering. Jeg tænkte, hvad fanden sker der her, siger Jens Boye Rasmussen til TV 2, der møder far og datter ved Valdemar Slot på Tåsinge.

Her udspiller sig et kinesisk filmeventyr for den blonde danske pige. Og hun er som bekendt ikke den eneste dansker, som kineserne kalder darling. 

Danske darlings i Kina

Sidsel Boye Rasmussen og Viktor Axelsen har hver deres plads på rollelisten i den kinesiske spillefilm 'Stolen Fairytales', der delvist er baseret på et eventyr, som handler om onde skurke.

Skurkene vil frarøve den smukke arving, Helena, hendes slot. Rollen som Helena spiller 'The Danish Angel', som kineserne kalder den 16-årige pige fra Struer.  

Det er første gang, at et kinesisk filmhold vælger Danmark som lokation for filmoptagelser. Nyborg bliver det fysiske omdrejningspunkt i filmen, hvor mange genkendelige lokationer vil indgå. Heriblandt Nyborg Slot, Nyborg Rådhus, Nyborg Marina, Vor Frue Kirke, Nyborg Kirkegård, Hotel Sinatur Storebælt og Storebæltsbroen.

Berømt i Kina, knap så kendt i Danmark

I Danmark er Sidsel Boye Rasmussen knap så kendt, men i Kina har hun stjernestatus. Udover spillefilmen 'Stolen Fairytales' var hun i starten af september med i en tv-optagelse fra Aarhus Food Festival, som Arla vil bruge i et reklamefremstød for økologiske, danske mejeriprodukter i Kina.

- Det er fatisk ret vildt, at når man er i Kina, er man en stjerne, siger Sidsel Boye Rasmussen ydmygt og sammenligner med, når hun er herhjemme og blot går i skole uden rigtigt at blive genkendt af nogen.

Hvis karrieren i Kina for alvor tager fart, er spørgsmålet, om hun kaster sig ud i at lære at tale mandarin ligesom den danske badminton-darling. I klippene herunder kan du høre Viktor Axelsen tale om sine kinesiske erfaringer:

Optagelserne til 'Stolen Fairytales' sluttede onsdag den 5. oktober og har været i gang i Danmark siden den 23. september. Man kan se filmen i de kinesiske biografer i begyndelsen af 2017 og senere på kinesiske streamingstjenester a la Netflix og HBO.