SF-politikers enke fortsat indlagt men i bedring efter tragisk ulykke

Familien venter med at bisætte Kristen Touborg, fordi de gerne vil have, at Anna Marie Touborg kan være med.

Anna Marie Touborg og hendes mand Kristen kørte galt i slutningen af juni. Kristen Touborg mistede livet i ulykken.
Anna Marie Touborg og hendes mand Kristen kørte galt i slutningen af juni. Kristen Touborg mistede livet i ulykken.

I slutningen af juni mistede den 73-årige SF'er og tidligere folketingspolitiker Kristen Touborg livet i en trafikulykke nær Holstebro. 

I ulykken blev hans kone, 75-årige Anna Marie Touborg, svært kvæstet, og hun var en overgang i livsfare.

Familien fortæller nu, at hun er i bedring.

- Hun har det så godt nu og har gjort så store fremskridt, at vi tror fuldt og fast på, at hun kommer helt igennem det, siger datteren, den tidligere borgmester i Lejre Kommune, Mette Touborg.

- Vi har været forsigtige med at melde det ud, for når man er kommet så alvorligt til skade, så går det ikke kun fremad, så er der også dage, hvor det går tilbage, siger hun.

Anna Marie Touborg har blandt andet haft indre blødninger, brud og skader på brystkassen, lunge og ribben, og hun har været igennem flere operationer efter ulykken.

Hun er fortsat indlagt på intensivafdelingen på Herning Sygehus, men familien er optimistisk omkring fremtidsudsigterne og regner med, at hun bliver flyttet over på en anden afdeling inden længe.

Hjælper igennem sorgprocessen

Siden ulykken, der fandt sted den 29. juni i år, har de tre søskende på skift været ved morens side. 

- Det er en utrolig voldsom, voldsom, voldsom besked at få, som jeg ikke tror, at man kan forestille sig, før man har prøvet det, og som jeg ikke ønsker for nogen. Men vi har oplevet helt utrolig meget støtte og mange mennesker, der har skrevet god bedring til vores mor, men i høj grad også har sendt anerkendende ord og kondoleret i forhold til vores far, siger Mette Touborg. 

Det er blandt andet personer, der har fortalt om oplevelser, de har haft med den tidligere folketingspolitiker.

- Det er sørgeligt, men på en måde hjælper det igennem sorgprocessen, at der er nogen, der på den måde melder positivt ind, siger datteren, der på familiens vegne gerne vil takke for støtten.

- Når vi læser historierne, kan vi genkende vores far, og det, han stod for, i dem, og på en måde er det med til at give et meget dejligt minde om ham, siger hun.

Vil gerne have moren med til bisættelsen

Mette Touborg husker sin far som nærværende, ærlig og humoristisk.  

- Børnebørnene har altid synes, han var skør - han har altid haft en enorm livsgnist, og den har vi kunne mærke i alle sammenhænge. Han ville gerne være noget for andre, og det synes jeg, han har opnået på de 73 år, han har levet. 

Kristen Touborg er endnu ikke blevet bisat, og det er der en grund til. 

- Når bisættelsen ikke har været der endnu, er det fordi, vi naturligt nok gerne vil have vores mor med. Og derfor har vi afventet for at se, hvordan det så ud i forhold til hendes situation. Men indenfor den nærmeste tid, kan vi melde en dato ud, siger hun. 

Udover at være politiker, var Kristen Touborg også landmand og sjette generation på familiens slægtsgård, som Mette Touborgs storesøster Karen nu vil drive videre - ifølge familien er det helt i farens ånd.