Rikke Poulsen er 'utrolig ked af' Klavs Bruuns fravalg

Rikke Poulsen har spillet 72 landskampe for Danmark, men heller ikke denne gang er hun blandt landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte.

Rikke Poulsen fra Viborg HK må kigge langt efter et comeback på landsholdet.
Rikke Poulsen fra Viborg HK må kigge langt efter et comeback på landsholdet.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkiv)

Det er tre år siden, at den rutinerede Viborg HK-målvogter Rikke Poulsens telefon sidst har ringet, hvor budskabet i den anden ende af røret har været en landsholdsudtagelse.

Heller ikke onsdag var hun en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte, da han skulle indkalde en afløser for Althea Reinhardt til Golden League-kampene senere i marts. Det faktum ærgrer den 32-årige målvogter.

- Det er jeg selvfølgelig utrolig ked af. Det er en ære at spille for det danske landshold og ja, jeg ville da gerne have været i Frankrig. Ingen tvivl om det. Men jeg må jo gøre, hvad jeg kan herhjemme, og andet kan jeg ikke gøre, siger Rikke Poulsen til TV 2 SPORT onsdag aften.

Til den kommende landsholdssamling har Klavs Bruun Jørgensen udtaget tre målvogtere i form af Sandra Toft, Amalie Milling og senest Skanderborgs Anna Opstrup Kristensen, som onsdag blev kaldt ind, da Althea Reinhardt måtte melde fra.

Selvom Rikke Poulsens seneste landskamp var en OL-kvalifikationskamp mod Uruguay 20. marts 2016, har hun aldrig opgivet håbet om at spille den 73. landskamp.

Har du gjort, hvad du har kunnet på det seneste, synes du?

- Ja, det synes jeg. Kampen i dag (onsdag, red.) er noget værre rod, men vi er i europæisk semifinale, vi har spillet rigtig fint. Jeg synes, jeg har stået godt. Men sådan er det. Der er nogle, der sidder og udtager, og det blev ikke mig. Selvfølgelig er jeg træt af det.

Klavs Bruun sender et signal

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard havde et valg af Rikke Poulsen givet udmærket mening.

- Med skaden til Cecilie Greve (NFH-målvogter, som er langtidsskadet, red.) havde det været oplagt at se på Rikke Poulsen, som er den erfarne målmand, som har været med i rigtig meget, og som har stået ganske fornuftigt i perioden med Viborg her, siger Nyegaard og tilføjer:

- Hun er stadigvæk en af de målmænd, der kan komme ind og afgøre kampe - også på den internationale scene. Så selvfølgelig kunne Rikke Poulsen være en mulighed.

Klavs Bruun Jørgensen valgte dog rutinen fra og ungdommen til. Med udtagelsen af 19-årige Amalie Milling og 18-årige Anna Opstrup Kristensen som makkere til det klare førstevalg, Sandra Toft, sender Klavs Bruun Jørgensen ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen et signal.

- For mig er det et tegn på, at Klavs Bruun Jørgensen er ret så sikker på, at han vil gå med Sandra Toft og Althea Reinhardt. Og så er der plads til at gå med de helt unge i stedet for at hive en rutineret ræv ind, som har været der tidligere, og som måske kan skabe lidt usikkerhed ved Althea Reinhardt, siger Trine Nielsen.

Rikke Poulsen fik landsholdsdebut i 2007. Hun skifter til næste sæson Viborg HK ud med Team Esbjerg.