René Toft med vigtig melding forud for VM på hjemmebane

René Toft Hansen, som har kæmpet med en lyskeskade i efteråret, er helt klar til at hjælpe landsholdet ved VM på hjemmebane.

René Toft Hansen (tv.) forbereder sig lige nu på VM i Herning sammen med landstræneren og resten af landsholdet.
René Toft Hansen (tv.) forbereder sig lige nu på VM i Herning sammen med landstræneren og resten af landsholdet.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen har næppe kunnet ønske sig en bedre besked fra sin forsvarsstyrtmand end den, han fik torsdag eftermiddag.

- Jeg har ikke nogen bekymringer omkring VM. Jeg glæder mig bare rigtigt meget til at komme i gang, siger René Toft Hansen til TV 2 SPORT og hjælper dermed formentligt på landstrænerens nattesøvn.

For den 34-årige forsvarsspiller har ikke været på toppen i løbet af efteråret.

Efter en god start i sin nye klub Veszprém, pådrog landsholdsspilleren sig en skade i lysken, der gjorde, at han ikke kunne være med, senest landsholdet var samlet tilbage i oktober, hvilket Nikolaj Jacobsen kaldte for foruroligende.

Men da VM-truppen torsdag eftermiddag mødtes til landsholdssamling i Herning, var det med René Toft Hansen tilbage i topform.

- Jeg er fuldt ud klar til at give den gas her til træning, så det er jeg megaspændt på, og jeg har en god følelse her frem mod VM, siger han.

Ekspert glæder sig over klarmelding

Klarmeldingen må Nikolaj Jacobsen se som en forsinket julegave, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er en af de helt store pakker. Jeg tror ikke, at jeg siger noget forkert, når jeg siger, at det er det, vi alle sammen har luret på, hvordan han har det. Hvis meldingen er, at han fysisk er godt med, så er det fantastisk. Når René Toft Hansen er fit, er han en af de allervigtigste spillere på landsholdet, siger han.

- Han kan få det forsvar til at hænge sammen. Han er en rolig forsvarsspiller og kommer med en kæmpe fysik og en kæmpe erfaring, så det er alfa og omega, at han er med, siger Bent Nyegaard.

Har siddet ude i Champions League

Nikolaj Jacobsen fortæller, at de vil bruge de næste landsholdstræninger til at finde ud af, hvilket niveau Rene Toft Hansen er på.

Selv er han ganske godt tilfreds med, hvor han står, selvom han efter sin skade har siddet over, når Veszprém har spillet Champions League og derfor kun har spillet kampene i den hjemlige liga.  

- Jeg har spillet de ungarske kampe og føler, at jeg har gjort det godt til træning, og at jeg har et højt niveau, siger han.

- Til træning i Veszprém er det jo ene landsholdsspillere, man står ved siden af, og det er gået rigtigt godt, så jeg har en god følelse i kroppen og er klar til at give den gas her, siger han.

Danmark spiller første kamp ved VM 10. januar, hvor de møder Chile.

2:17
Om to uger begynder VM i herrehåndbold i Danmark. I disse dage er de danske stjerner samlet for at finpudse formen i Herning.