René Toft er færdig ved VM

René Toft Hansen kommer ikke til at spille flere minutter for Danmark ved VM. En skade i lysken sender forsvarsgeneralen ud af slutrunden.

René Toft er ude af VM. Her ses han på banen mod Norge, inden han måtte udgå med en skade i lysken.
René Toft er ude af VM. Her ses han på banen mod Norge, inden han måtte udgå med en skade i lysken.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

De danske håndboldherrer har været flyvende ved VM på hjemmebane, men i sidste gruppekamp mod Norge led Danmark et alvorligt knæk, da Veszprém-stjernen René Toft Hansen måtte udgå med en skade.

Dagen derpå er frygten blevet bekræftet. René Toft er færdig ved VM, det fortalte Nikolaj Jacobsen på fredagens pressemøde.

- René Toft fik et ordentlig riv i lysken mod Norge. Det gør, han er færdig for turneringen, og han bliver ikke klar til at spille mere i denne omgang. Det er noget, vi alle sammen begræder rigtig meget, i og med René er en ekstrem vigtig figur på det her hold.

- Han er ham, der retter tingene til, når vi laver fejl, og når dessinerne skal gives videre. Så det bliver et stort tabt for os, lød det fra landstræneren.

Allerede efter kampen gav landstræner Nikolaj Jacobsen udtryk for, at det ikke så godt ud, og René Toft formentlig ikke kom til at spille mere.

- Det er ubehagelige nyheder. Det er en stor bet at miste René Toft på det her tidspunkt i turneringen. Han har spillet godt og været rigtig dygtig. Der skal være cadeau til Simon Hald for at gå ind og afløse ham rigtig flot mod Norge, men det er virkelig ærgerligt at miste styrmanden, siger håndboldekspert Daniel Svensson.

Tofts lyske er et kendt problem

Lysken har i lang tid været et stort problem for den danske stregspiller. Det har kostet på spilletiden i storklubben Veszprém, der ikke har kunnet bruge René Toft som planlagt i de store Champions League-kampe.

Ligeledes måtte den danske stjerne melde afbud til to EM-kvalifikationskampe i oktober, hvilket landstræner Nikolaj Jacobsen dengang gav udtryk for var 'foruroligende'.

I VM's sidste gruppekamp mod Norge kom Simon Hald ind og tog et stort ansvar i forsvaret, hvor Henrik Møllgaard i forvejen var en afgørende faktor:

- Det glæder mig at se Møllgaard, der, efter René gik ud, virkelig tog ansvar i forsvaret. Han overtog Renés rolle med bravur, så det skal vi arbejde videre med, at Henrik Møllgaard tager den del af ansvaret.

34-årige René Toft Hansen døjede også med lyskeproblemer i sommeren 2017, da danskeren spillede i Bundesligaen for Kiel.

Nu venter der Danmark en mellemrunde uden René Toft mod modstanderne Ungarn, Egypten og Sverige i nævnte rækkefølge. Herunder får du overblikket over vejen til en VM-semifinale:

Nikolaj Jacobsen fortalte også på pressemødet, at René Tofts bror, Henrik Toft, var nået langt i sin genoptræning, og at han havde været en del af træningen torsdag.

Fredag skal han testet rigtigt i træningen for at se, om han er i stand til at blive skiftet ind og spille ved VM.