Pape satser på midlertidig politiskole inden juli

Der er en løsning på vej, lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) efter krav fra DF og S om en midlertidig politiskole i Vestdanmark.

Politiskole
Foto: Arkiv

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er slet ikke afvisende overfor et krav fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. 

Partierne kritiserer justitsministeren for ikke allerede at have fundet midlertidige bygninger, som kan bruges, indtil den nye politiskole i Vejle skal stå klar i 2020. De forlanger, at der er en midlertidig løsning på plads inden den 1. juli. 

Men faktisk sparker de en åben dør ind, lyder det fra ministeren. 

- Det er en fuldstændig åben dør. Vi har jo noteret os, at der er et stærkt ønske i forligskredsen, og det er vi ved at finde en løsning på, siger Søren Pape Poulsen.

Der er ideer på blokken

Det er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen (DF), og Socialdemokratiets ditto, Trine Bramsen, der er blevet utålmodige. 

- Vi er enige med S i denne sag, og dermed har vi et flertal i forligskredsen. Og vi siger, at der skal være fundet en midlertidig placering 1. juli, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til Jyllands-Posten, hvor Trine Bramsen supplerede: 

- Hele forudsætningen for, at vi kan sikre et mer-optag i politiet, er, at vi bliver langt bedre til at rekruttere fra Vestdanmark. Vi skal have elever til at starte i 2018, og derfor bliver vi nødt til snart at melde ud, hvor uddannelsen kommer til at ligge.

Det presser dog ikke justitsministeren, siger han. Allerede onsdag har han idéer med på blokken, når han skal mødes med forligspartierne. 

- Vi har i hvert fald nogle forslag, vi vil drøfte med partierne. Det er ikke sikkert, vi sætter to streger under i morgen. Men jeg er sikker på, at folk vil tænke, at der begynder at tegne sig en løsning. At folk vil gå derfra og tænke, okay, vi er på rette vej, siger Søren Pape Poulsen. 

Der kommer en løsning inden sommerferien

Han vil ikke kommentere på, om den midlertidige løsning kan blive i Herning, Vejle eller andre jyske byer. Men han forsikrer, at det bliver i Vestdanmark. Mere konkret kan han ikke blive lige nu. 

- Det vigtigste lige nu er, at hvis vi skal finde en midlertidig løsning, så skal faciliteterne også være til det. Det er jo ikke bare et skolelokale, der lige skal støvsuges. Det er er jo mange forskellige ting, man træner på en politiskole. Derfor er det ikke nemt. Og det er derfor, vi bruger tid på at finde en løsning, siger Søren Pape Poulsen.

Han "vil blive meget overrasket", hvis ikke der er kommet en løsning inden den 1. juli. 

- Hvis ikke, er det i hvert fald ikke, fordi det er mig, der bekriger det, siger han.

OPDATERING: Skolen kom til at ligge i Ryes Kaserne i Fredercia.