Pænt weekendvejr, men pakket ind i skyer og regn

Både lørdag og søndag kommer solen til at skinne, men lørdagen begynder med frontskyer, og inden søndagen er omme, kommer nok en front.

Efterårsferien går på hæld med blandet vejr.
Efterårsferien går på hæld med blandet vejr.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Vejret, vi oplever i denne weekend, passer fuldstændig med årstiden. Noget anderledes end efterårsferiens første weekend, som var historisk varm med 24,3 grader lørdag eftermiddag.

Efterårsferien går således på hæld med noget blandet vejr. På trods af at det kan dryppe lidt først på lørdagen og igen søndag aften, er vejret glimrende til udendørsaktiviteter i have, skov eller ved vandet.

Lørdag morgen og formiddag går med, at en svag frontpassage passerer. Udover skyer og stedvis en lille smule regn betyder det, at lørdag morgen er mild med temperaturer mellem 7 og 12 grader. Til sammenligning var der lokal frost fredag morgen.

Temperaturer lørdag den 20. oktober
Temperaturer lørdag den 20. oktober
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I løbet af lørdagen klarer det op fra vest med solskin som følge. Temperaturen når alligevel kun op til cirka 13 grader.

Søndag vil temperaturerne løfte sig nogle grader, så vi når op mellem 10 og 16 grader, varmest i Jylland.

Desværre ser det ud til, dagen vil være med ret skyet vejr. Alligevel bliver det en behagelig dag med tørvejr frem til om aftenen, hvor en koldfront ankommer fra vest. 

Temperaturer søndag den 21. oktober
Temperaturer søndag den 21. oktober
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Historisk efterårsferie

Vejret vi oplever i denne weekend passer med årstiden, men i den pæne ende. Oktober er den næstvådeste måned i Danmark og ofte også meget blæsende. Det har været en usædvanlig efterårsferie, hvor vi både har oplevet den seneste og længste løvfaldssommer registreret i Danmark. 24,3 grader målte man i Store Jyndevad på årets første efterårsferiedag.