Nu begynder den intense varme - her får vi over 30 grader tirsdag

Den intense varme har sat kursen mod Danmark, og det får vi allerede at mærke tirsdag.

Natten til onsdag kan vi få den varmeste nat nogensinde registreret i Danmark, inden der venter en onsdag med temperaturer på op til 35 graders varme. Foto: Ritzau Scanpix / Henning Bagger

Det kortvarige og 'kølige' intermezzo med vestenvindsvejr er sat på midlertidig pause. Så man skal ikke lægge lægge shorts, t-shirt og sandaler langt væk - brandvarm luft blæser op mod Danmark.

Læs også Sommervarmen giver levende skraldespande: - Det er ekstremt

Det mærker vi allerede tirsdag, hvor temperaturerne fra morgenstunden ligger tæt på 20 graders varme.

Temperaturerne stiger hurtigt i løbet af formiddagen, og allerede før middagstid vil temperaturen ligge på mellem 25 og 29 grader mange steder.

I eftermiddag, når det bliver varmest, topper temperaturen på mellem 30 og 32 graders varme. De højeste temperaturer vil være at finde over den syd- og østlige del af landet, som ligger nærmest det opvarmede kontinent syd for os, mens det bliver lidt køligere længst mod nord.

Maksimumtemperaturer tirsdag eftermiddag. Over den syd- og østlige del af landet kan temperaturen stige til mellem 30 og 32 graders varme. Foto: TV2 Vejret

Det er netop vindretningen der er afgørende for hvor varmt det bliver. I nat drejede vinden til syd, og den transporterer nu den meget varme luft direkte fra det sydvestlige Europa mod Danmark.

Tirsdag bliver med masser af solskin, selvom høje, tynde skyer i perioder kan give mere sløret solskin.

Natten til onsdag kan vi få den varmeste nat nogensinde registreret i Danmark, inden der venter en onsdag med temperaturer på op til 35 graders varme.

Hede- og varmebølge

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.

En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.