Nikolaj Jacobsen laver overraskende udskiftning - BSV spiller er med på holdet

Landstræner Nikolaj Jacobsen har set sig nødsaget til at skifte Hans Lindberg ud af VM-truppen efter bare en enkelt kamp.

Johan Hansen (til venstre) er nu blandt de 16 spillere på landsholdet.
Johan Hansen (til venstre) er nu blandt de 16 spillere på landsholdet.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

VM-slutrunden fik en fantastisk start for Danmark, da de sendte Chile til tælling i første gruppekamp, men nu har det hele taget en overraskende drejning.

Lørdag morgen har Nikolaj Jacobsen foretaget sin første af i alt tre tilladte ændringer i Danmarks VM-trup. Hans Lindberg er skiftet ud, og i stedet skrives BSV-fløjen Johan Hansen ind blandt de 16 spillere på holdkortet.

Rutinerede Hans Lindberg scorede ellers kampens sidste mål i storsejren mod Chile. Ifølge Dansk Håndbold Forbund er det et sammenstød med en chilensk spiller undervejs i åbningskampen, hvor Lindberg pådrog sig en mindre skade. Derfor har landstræneren i samråd med den medicinske stab omkring landsbesluttet besluttet at skifte ud.

- Vi er alle meget overraskede og undrer os over, hvilken situation det har været. Lindberg spillede kampen færdig, og der var ingen snak om Lindberg efter kampen. Så jeg er ret chokeret over det her lige nu, lyder den umiddelbare reaktion fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, der på ingen måde havde forudset den udskiftning:

- Det er en alvorlig og ærgerlig udskiftning. Det stiller Nikolaj Jacobsen i en vanskelig situation, fordi han gerne vil skifte Henrik Toft Hansen ind i truppen senere, når han forhåbentlig bliver klar. Så tør han nok ikke bruge flere udskiftninger, for skulle der ske noget med en målmand, skal den sidste plads holdes åben. Dermed tyder alt på, han er låst, og den sidste indskiftning kun kan blive Henrik Toft, hvis han bliver klar.

Hans Lindberg i kampen mod Chile.
Hans Lindberg i kampen mod Chile.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I dagene op til VM-slutrunden var der i forvejen sat spørgsmålstegn ud for 37-årige Lindberg, der havde kæmpet med en forstrækning i foden. Den skade var han dog blevet kvit:

- Jeg har det godt. Jeg var fuldt med til træningen, og det gik godt. Jeg mærkede ikke noget til det, jeg har haft i læggen. Så jeg er rigtig positiv, sagde Lindberg i tirsdags.

I DHF's pressemeddelelse er meldingen, at Lindberg skal have den nødvendige ro til at blive kampklar igen. Ekspert Claus Møller Jakobsen tvivler dog stærkt på, at Lindberg kommer tilbage og spiller for Danmark under dette VM, ligesom han sætter spørgsmålstegn ved den fremtidige landsholdskarriere:

- Det er superærgerligt for Hans Lindberg. Jeg fik lige en klump i maven, da jeg hørte det. Specielt på Hans Lindbergs vegne og hans alder taget i betragtning. Jeg kan ikke se, han bliver skiftet tilbage ind i truppen. Det kan være VM, der slutter her for Lindberg, og så må vi se, om det også bliver hans sidste landskamp. Det vil være en ærgerlige måde at slutte en utrolig flot landsholdskarriere, siger Claus Møller Jakobsen.

Han er dog ikke bekymret for, at Lasse Svan nu får et endnu større ansvar på højre fløj, selvom Johan Hansen er skiftet ind i truppen.