Nu begynder retssagen: Mand opsøgte Inger Støjberg i byen før drab og partering af kvinde

28årig tiltalt for at dræbe og partere liget af 40årig kvinde fra Viborg.

Retten i Aalborg begynder i dag retssagen, hvor en 28årig mand er tiltalt for blandt andet at dræbe en 40årig kvinde fra Viborg. Politikeren Inger Støjberg er et vidne i sagen.
Retten i Aalborg begynder i dag retssagen, hvor en 28årig mand er tiltalt for blandt andet at dræbe en 40årig kvinde fra Viborg. Politikeren Inger Støjberg er et vidne i sagen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Tirsdag ruller retssagen mod en 28-årig mand, der er tiltalt for at have dræbt en kvinde med adskillige knivstik i Hadsund i november 2018.

Yderligere er manden tiltalt for 'usømmelig behandling af lig', da han ifølge anklageskriftet gik i gang med at partere liget i en garage.

Sagen skabte stor røre i lokalområdet, hvor politiet løbende har afhørt vidner - heriblandt fungerende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Samme aften, som drabet blev begået, blev hun nemlig opsøgt af den drabssigtede mand. Det oplyste ministeren en uge efter hændelsen i et Facebookopslag.

1:39
TV MIDTVEST har tidligere dækket sagen: En kvinde fra Viborg blev natten til søndag fundet dræbt i Hadsund. Forinden havde hun tilfældigt mødt den sigtede på et værtshus.

Heri beskrev hun, hvordan hun henvendte sig til politiet efter at have set signalementet fra grundlovsforhøret, hvor den 28-årige blev fængslet.

- Årsagen er, at den sigtede og varetægtsfængslede 28-årige mand hen på aftenen lørdag 10. november tog kontakt og indledte en samtale med mig.

- Det skete efter en koncert, mens jeg sad og hyggede mig sammen med en flok naboer og veninder på Den Grå Kok Vinkælderen i Hadsund, skrev Inger Støjberg.

Ministeren understregede dengang, at hun ikke ønskede at udtale sig yderligere om sagen i offentligheden.

Behandles over to dage

Udover ovenstående forhold er den 28-årige sigtet for overtrædelse af knivloven, da han var i besiddelse af både en springkniv og en kastekniv på sin bopæl i Hadsund.

Han havde desuden en pumpgun med tilhørende ammunition og er derfor også sigtet efter våbenloven.

Sagen behandles over to dage ved Retten i Aalborg 25. og 26. juni.