Ligastjerne tabt: FCM sælger nordmand til storklub

FC Midtjylland mister Veronica Kristiansen til sommer. TV 2 SPORT erfarer, at storklubben Győr har købt nordmanden fri af hendes kontrakt med FCM

Både VM og EM har hun vundet med det norske landshold. Til hverdag boltrer Veronica Kristiansen sig i den danske kvindehåndboldliga hos FC Midtjylland. Men det er en stakket frist.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har den danske klub nemlig solgt 27-årige Kristiansen til Győr for et ukendt beløb, så nordmanden skifter til den ungarske storklub efter den igangværende sæson.

Hverken FC Midtjylland eller Győr har ønsket at kommentere historien. Det er ej heller endnu lykkedes at få en kommentar fra hovedpersonen selv.

Ikke længere tilbage end november forlængede Veronica Kristiansen ellers sin kontrakt med FC Midtjylland til 2021. Det skete, da midtjyderne præsenterede klubbens nye kurs med nyt navn, spillere og så den markante forlængelse med bagspilleren. En forlængelse, som håndboldekspert Trine Nielsen, dengang var stærkt imponeret af:

- I min verden er det et kæmpe scoop. Det, at man har formået at holde på en spiller, som lige nu uden sammenligning er den bedste i ligaen og er eftertragtet i alle store klubber i Europa, er et meget vigtigt signal for det her nye hold, lød analysen i efteråret.

Og Trine Nielsen fik ganske ret. Storklubberne i Europa var opmærksomme på Veronica Kristiansens kvaliteter. Det har kvindehåndboldens vel nok største klub nu bevist og efterlevet ved hente nordmanden til fra næste sæson.

Nora Mørk langtidsskadet

Győr vandt Champions League i sidste sæson og har igen i år kurs mod de sjove, afgørende kampe i turneringen. Her kommer de dog til at undvære en anden norsk stjerne. Nora Mørk blev nemlig desværre korsbåndskadet i Győrs sejr over danske Nykøbing for en uge siden.

Udover Nora Mørk bliver Veronica Kristiansen også genforenet med sine norske landsholdskollegaer Kari Grimsbø og Stine Bredal Oftedal. Dermed kommer Győr til at råde over hele den lynhurtige bagkæde bestående af Kristiansen, Oftedal og Mørk, som i en del år har bragt Norge mange landsholdsmedaljer.

Veronica Kristiansen har været hos FC Midtjylland siden sommeren 2015, hvor hun sidenhen har spillet med og mod flere danske landsholdsspillere. I Győr bliver hun til sommer holdkammerat med en af dem, da også Anne Mette Hansen er at finde i klubben. 

Ligeså er den hollandske stjerne Nycke Groot. Akkurat som den aktuelle historie med Veronica Kristiansen blev Nycke Groot købt fri af sin kontrakt, da hun var i FC Midtjylland.