Jakob Fuglsang vinder Critérium du Dauphiné

Jakob Fuglsang fra Silkeborg kørte fra alle de store favoritter i Critérium du Dauphiné, og vandt søndag eftermiddag både etape og løbet.

Jakob Fuglsang, der oprindeligt kommer fra Silkeborg, tog søndag eftermiddag karrierens største sejr, da han satte Chris Froome og Richie Porte og vandt Critérium du Dauphiné.

Den danske cykelrytter angreb de øvrige favoritter med godt syv kilometer til mål.

Sammen med Dan Martin etablerede han hurtigt et markant forspring ned til den tidligere Tour de France-vinder Chris Froome og BMC-kaptajnen Richie Porte.

Efter få kilometer kunne Dan Martin heller ikke følge hans hjul.

Danskeren var alene i front og jagtede nu både etapesejr over samlet sejr i Critérium du Dauphiné.

Fuglsang skulle bruge 1:15 sekunder for at tage den gule førertrøje fra Richie Porte, og med to kilometer til mål var det lige præcis det forspring han havde ned til BMC-rytteren.

I mål havde Jakob Fuglsang ikke helt det forspring han skulle bruge for at tage trøjen, men takket være ti bonussekunder lykkedes danskerens mission alligevel.

Astana-danskeren endte med at vinde med 10 sekunder ned til Richie Porte, der sluttede på andenpladsen i løbet. Dan Martin tog tredjepladsen.

Chris Froome var en af dagens store tabere. Sky-kaptajnen var inden dagens etape nummer to i klassementet, men efter en dag hvor han ikke havde sin sædvanlige styrke i bjergene og endte som nummer fire i løbet.

Jakob Fuglsang har generelt haft et stort Critérium du Dauphiné. Astana-danskeren har kørt med de bedste i bjergene, spurtet fra Chris Froome og Richie Porte, vundet etaper, inden han søndag vandt endnu en etapesejr og også den samlede sejr i det franske cykelløb, der bliver set vigtigt forberedelsesløb til Tour de France.