I dag skal du arbejde nøgen i haven...

Lørdag er det for 16. år i træk "Arbejd nøgen i haven"-dag. Har du planer om at smide kludene og klippe roserne i bare baller?

noegen_i_haven.jpg
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Der findes en pandekagens dag, der er røgfri dag og øllets dag - ja, faktisk er der alene i maj måned 24 dage med forskellige dagsordener. Men i dag er det en helt særlig dag. Det er nemlig "Arbejd nøgen i haven"-dag.

Naturist og formand for Danske Naturister MidtVest, Henning Møller fra Thy, tog for to år siden TV MIDTVEST med til en dag nøgen bag hækken. 

- Vi gør det både fordi vi kan li' at være nøgen og velværen i at få sol over det hele og nyde at gå rundt uden tøj og blive gennemvarmet af solen, sagde han dengang. 

2:03
Naturist og formand for Danske Naturister MidtVest, Henning Møller fra Thy, tog for to år siden TV MIDTVEST med til en dag nøgen bag hækken. 

Så hvis du vil gøre Henning Møller kunsten efter, så smid tøjet, smør godt med solcreme på, og så er det ellers frem med skovlen. 

Lørdag er det nemlig den første lørdag i maj, og det betyder, at der international ’Arbejd nøgen i haven’-dag. Dagen er skabt af The Naturist Society (TNS), der er en amerikansk søsterorganisation til Danske Naturister.

Idéen med dagen er, at man skal føle sig mere fri, acceptere sin krop og være tættere på naturen. Men der er en række ting, man skal være opmærksom på, når man træder ud på græspænen i den form, som man er skabt.

Det er blandt andet en god ide at tage solcreme på, være sikker på, at du ikke krænker nogen og pas så på med de lidt for farlige haveredskaber såsom grensakse, hække- og plæneklippere.