Hakket kød kaldes tilbage landet over

Hakket svine- og kalvekød fra Lidl-butikker er kaldt tilbage på grund af fund af salmonella i råvaren.

Arkivbillede. Det drejer sig om hakket svine- og kalvekød med mak. 10 procent fedt i 1000 og 500 gram pakninger. Foto: Scanpix / Kristoffer Juel Poulsen

Vær opmærksom hvis du har hakket svine- og kalvekød i dit køleskab eller fryser.

Sådan lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen, efter virksomheden Skare Øst Aps tilbagekalder flere partier efter fund af salmonella i råvaren.

- Hvis kødet mod forventning ikke varmebehandles/gennemsteges, kan der opstå salmonella infektion, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Symptomerne er blandt andet diarrè, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Der er tale om henholdsvis to produkter svine- og kalvekød med maks 10 procent fedt:

Hakket svine og kalvekød maksimum 10 procent fedt i 1000 gram pakning. Partiet er pakket den 15. november, og det er bedst før den 23. november.

Hakket svine og kalvekød med maks.10 procent fedt i 1000 gram pakning. Foto: Fødevarestyrelsen

Hakket svine og kalvekød maksimum 10 procent fedt i 500 gram pakning. Partiet er pakket den 15. november, og det er bedst før den 24. november. 

Hakket svine og kalvekød med maks. 10 procent fedt i 500 gram pakning. Foto: Fødevarestyrelsen

Råd til forbrugeren: Kassér det

Fødevarestyrelsen anbefaler forbrugere, der kan have et af produkterne liggende, til enten at levere varen tilbage til butikken, hvor den er købt, eller at kassere det.

Produkterne er solgt i Lidl-butikker landet over.