Grædefærdig målmand blev pokalhelt en uge efter sin brors død

Følelserne fik frit spil, da FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen fik en afgørende rolle i pokalfinalen.

Jesper Hansen og Kian Hansen i omfavnelse.
Jesper Hansen og Kian Hansen i omfavnelse.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

FC Midtjylland skrev fredag historie med klubbens første pokaltitel nogensinde.

Men den helt store historie omkring kampen var klubbens målmand Jesper Hansen. Han mistede sidste fredag sin bror, Thomas, der omkom i en trafikulykke.

Jesper Hansen spillede alligevel kampen og blev budt velkommen til pokalfinalen i Parken med bifald fra både FCM's og Brøndbys tilskuere.

Historien blev fuldendt, da Jesper Hansen kom til at spille en nøglerolle i straffesparkskonkurrencen, som skulle afgøre pokalfinalen. Den faldt ud til midtjydernes fordel - blandt andet takket være to redninger fra Hansen.

Han blev efter afgørelsen omringet af sine holdkammerater og opløst i gråd.

- Det har været en meget, meget hård uge og især weekend. Men jeg har en fantastisk familie, der har hjulpet mig igennem, og nogle fantastiske holdkammerater og folk omkring klubben, som jeg vidste, ville støtte mig til at komme så hurtigt tilbage. Det var det, jeg ville. Det er den måde, jeg er kommet videre på, siger Jesper Hansen til 3+.

Hans familie var ligesom holdkammeraterne samlet omkring Jesper Hansen efter kampen, og alle var tydeligt berørte af situationen.

Jesper Hansen var iført en trøje med teksten 'min bror - vores Thomas' for at hylde sin bror.

- Det lyder lidt underligt at sige, men efter den weekend havde jeg ikke andet i hovedet end denne finale, og at jeg skulle spille for ham. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, at jeg kunne spille en fin kamp og være afgørende i straffesparkskonkurrencen. Jeg dedikerer sejren og pokalen til min bror, siger Jesper Hansen til 3+.

Den ordinære spilletid sluttede 1-1, mens FC Midtjylland vandt straffesparkskonkurrencen med 4-3.

Kian Hansen bragte FC Midtjylland foran med 1-0, og som jubel stormede han ned til sin målmand og omfavnede ham.

- Det kunne vel ikke være skrevet bedre efter det, Jesper har været igennem. Jeg tror, at det betød noget for Jesper at vise sin bror den ære, og det var i hans brors ånd. Vi har aldrig været i tvivl om, at han skulle stå, siger FCM's cheftræner Kenneth Andersen til Ritzau.

Jesper Hansen har nu tre pokaltitler på cv'et, efter han to gange tidligere vandt turneringen med FC Nordsjælland.

2:44
Hør Jesper Hansen fortælle om pokalsejren, efter han mistede sin bror i et trafikuheld.