Gråt og vådt vejr de fleste steder: Her holder det tørt

Søndagen står på gråvejr og regn mange steder i landet. I det nordjyske kan man dog se frem til både tørvejr og en smule sol.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I modsætning til lørdag, kommer søndag til at stå i gråvejrets tegn - og i perioder vil regnen også sile ned.

Det har den allerede gjort i natte- og morgentimerne, men for en stund er der tørvejr i næsten hele Danmark.

Det er dog kun en stakket frist, for et nyt regnområde nærmer sig landet fra vest, og det vil give os en grå og våd eftermiddag flere steder.

Regnområdet vil dog i store træk holde sig over den centrale og sydlige del af Danmark, og dermed ser det ud til, at nordjyderne kan redde sig en hæderlig søndag eftermiddag. Ikke nok med at det bliver tørvejr på de kanter - solen kan måske også skinne lidt i perioder.

Vådt valg-vejr i resten af landet

Til gengæld må man belave sig på en våd tur til stemmestederne i resten af landet - især hvis man skal stemme i løbet af eftermiddagen. Et lavtryk bevæger sig nemlig lige syd om Danmark, men det tilhørende nedbørsområde kaster regn af sig over store dele af landet.

Vejrsituationen søndag eftermiddag. Regn og gråvejr mod syd, mens man i det nordlige Jylland kan se frem til en tørvejrsdag med mulighed for lidt solskin i perioder.
Vejrsituationen søndag eftermiddag. Regn og gråvejr mod syd, mens man i det nordlige Jylland kan se frem til en tørvejrsdag med mulighed for lidt solskin i perioder.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Samtidigt forbliver temperaturerne på et behersket niveau på mellem 11 og 14 grader, og i perioder vil det desuden være ganske blæsende fra sydvest, så vejret nærmest vil føles efterårsagtigt.

Til aften aftager vinden dog langsomt, men det vil fortsat kunne regne over den sydlige del af Danmark.

Den kommende uge bliver ustadig

Søndagens vejr kommer til at være et godt billede på de næste dages vejr. Vi befinder os i en kølig og ustadig strømning, hvor vi får vejret fra vest. Det er ensbetydende med hyppige passager af regnvejr, ligesom det i perioder kan blive blæsende.

De seneste prognoser viser, at det måske kan blive lidt varmere frem mod næste weekend, men formentlig bliver det fortsat ustadigt.