Tour de France: Fuglsang afviste pressen efter nyt tidstab

Jakob Fuglsang kunne ikke følge Tour de Frances stærkeste ryttere på 15. etapes sidste stigning.

Jakob Fuglsang ville ikke give interview efter søndagens Tour-etape (arkivbillede).
Jakob Fuglsang ville ikke give interview efter søndagens Tour-etape (arkivbillede).
Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

For første gang i årets Tour de France ville Jakob Fuglsang ikke at tale med pressen efter en etape, hvor han ikke kunne følge med sine konkurrenter og tabte en placering i klassementet.

Da danskeren kom i mål på toppen af Foix Prat d'Albis på 15. etape, tog han en jakke på og stoppede ikke op for at tale med pressen.

Fra toppen cyklede han ned til Astana-bussen omkring 11 kilometer nede ad bjerget. Her ankom han omkring klokken 17.25, gik direkte ind i den azurblå bus og forlod den ikke igen.

Bussen kørte mod holdets hotel klokken 18.06. Fem minutter forinden meddelte en af holdets medarbejdere de ventende journalister, at Jakob Fuglsang ville give ”no interview” efterfulgt af et ”sorry”.

Rytterne er ikke forpligtet til at give interview til pressen.

Hans danske holdkammerat Magnus Cort ville dog gerne tale, men var kortfattet, når det handlede om kaptajn Fuglsang, der på etapens næstsidste stigning lancerede et angreb, han dog ikke kunne færdiggøre.

- Jeg synes, det er fint, at han forsøger. Det skal han selvfølgelig. Så det er udmærket, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Fuglsang tabte tid og placering

15. etape blev endnu en stor kamp mellem klassementsfolkene og med en Jakob Fuglsang i offensiven undervejs.

Den danske Astana-kaptajn gik således med, da Mikel Landa angreb på den næstsidste stigning, Mur de Péguère. Han måtte dog give fortabt og lade sig falde tilbage til favoritgruppen.

Op ad den afsluttende stigning, Foix Prat d'Albis, kunne han heller ikke følge med løbets bedste og kom i mål som nummer 14 et minut og 21 sekunder efter Thibaut Pinot, der var dagens bedste klassementsrytter.

Fuglsang tabte en enkelt placering i klassementet, hvor han nu er på niendepladsen.