Første NHL-dansker melder sig klar VM i Danmark

33-årige Frans Nielsen, der har spillet i verdens stærkeste ishockeyliga siden 2007, melder sig endegyldigt klar til VM i Danmark i maj.

Frans Nielsen fra Herning blev i 2007 Danmarks første NHL-spiller, og han er dermed ved at færdiggøre sin 12. NHL-sæson.
Frans Nielsen fra Herning blev i 2007 Danmarks første NHL-spiller, og han er dermed ved at færdiggøre sin 12. NHL-sæson.
Foto: Ritzau Scanpix / Bruce Bennett

Ishockeylandstræner Jan Karlsson vågner i dag op til en fantastisk nyhed.

Danmarks første NHL-spiller, centeren Frans Nielsen, bekræfter nemlig over for TV 2 SPORT, at han efter sæsonen melder sig klar til VM på hjemmebane i Danmark, som får hjemmebane i Jyske Bank Boxen i Frans Nielsens fødeby Herning.

- Ja, jeg kommer hjem og spiller VM, siger Frans Nielsen.

- Jeg er ved at planlægge detaljerne. Selvfølgelig skal jeg formelt have fri af Detroit Red Wings, men det regner jeg som en formalitet, da jeg ikke er skadet. Jeg har allerede talt lidt med Peter Regin om VM, siger Frans Nielsen med henvisning til den tidligere NHL-spiller, der ligesom Nielsen kommer fra Herning.

Frans Nielsen mangler kun to NHL-kampe, før fokus kan rettes mod VM, efter at Detroit Red Wings ikke kom med i slutspillet.

Nielsen blev i 2007 Danmarks første NHL-spiller, og han er dermed ved at færdiggøre sin 12. NHL-sæson. Desuden har han, trods sine mangle år i udlandet, alligevel erfaring fra otte VM-turneringer, og med de 34 år, han når at fylde, før VM går i gang, kan han dermed både tilføre topniveau, stjernestatus og rutine til VM-holdet.

- Jeg glæder mig enormt til VM. Det er specielt for os alle sammen, at det spilles i Danmark - og for alle os fra Herning selvfølgelig også, at vi skal spille og bo der. Jeg har slet ikke snakket med DIU (Danmarks Ishockey Union, red.) eller landstræneren endnu, så nu skal jeg først lige have aftalt, hvornår jeg støder til træningslejren, men i første omgang tager jeg et par ugers hvile, før der venter en koncentreret forberedelse til VM.

- Så skal der nok være brændstof tilbage på tanken til at give den alt for de danske fans, som jeg ved, vil støtte os fra start til slut. Det har altid været rødt og hvidt, uanset hvor i Europa vi har spillet, og nu fortjener fansene en ishockeyfest i Danmark, hvor vi skal bidrage alt det, vi kan.

- Det bliver en svær turnering, og vi har et vigtigt job at udføre, men den skal have chancen i jagten på et stort resultat. Vi har niveauet til at sigte efter en kvartfinale, og det kommer jeg motiveret hjem for at spille for, siger danskeren i telefonen fra Columbus, hvor han i nat tabte i overtime med Detroit Red Wings.

Frans Nielsen afslører, at han lander i Danmark nogle dage før Danmarks testkamp mod Tyskland den 25. april i Vojens.

Om han spiller den kamp, ved han ikke endnu, men han melder sig klar til den sidste træningskamp tirsdag den 1. maj mod USA – kun tre dage før VM-premieren fredag den 4. maj mod Tyskland.

Frans Nielsen har spillet 762 kampe i NHL og lavet 423 point. Før skiftet til Detroit i 2016 spillede han for New York Islanders.

Han ser ud til at blive den eneste af syv danskere, der ikke kommer med i slutspillet i NHL.

Lars Eller (Washington Capitals), Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets), Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs) og Mikkel Bødker og Jannik Hansen (San Jose Sharks) har alle kvalificeret sig, mens Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets er ét point fra at sikre sig en forlænget sæson.

Selvom spillerne skal ud i slutspillet, som begynder den 11. april, er det stadig muligt at nå hjem og spille VM i Danmark. Ryger de ud i første runde, er VM ikke i fare, mens exit i anden runde giver en teoretisk mulighed for at nå hjem i slutningen af gruppespillet.

VM spilles fra den 4.-20. maj i Herning og København.