DR lukker Café Hack efter afsløring

DR stopper det populære radioprogram Café Hack, efter det er kommet frem, at produktionsselskabet bag programmet har krævet penge af værtssteder

0:40
Café Hack har handlet i strid med Danmarks Radios etiske regler

Det populære radioprogram Café Hack stopper med øjeblikkelig varsel.

Det skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

Det sker efter det er kommet frem, at produktionsselskabet bag det populære radioprogram har opkrævet betaling af de steder, hvorfra de har sendt programmet.

- Det er en alvorlig sag for alle parter, når vi på denne måde skal afslutte et samarbejde med et produktionsselskab, som vi har arbejdet sammen med i rigtigt mange år. Men der er desværre ikke nogen vej uden om. Der må ikke kunne sås tvivl om DRs troværdighed, og der er ingen tvivl om, at SK Productions i forbindelse med produktionen af sommer-versionerne af ’Cafe Hack’ har overtrådt DRs retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder, siger DR's radiochef Gustav Lützhøft.

Over en million

Ifølge en opgørelse, som Radio 24Syv har foretaget, har Cafe Hack fået over en million kroner i betaling fra de steder, der har lagt lokaler til Cafe Hacks sommerudsendelser, der er blevet sendt rundt omkring i landet.

Betalingen til det private produktionsselskab er imod DR’s retningslinjer, fordi omkostningerne ved at optage programmet i forvejen er betalt over licensen.

Sagen kom frem, da Radio 24syv kunne fortælle, at Café Hack havde forlangt 67.500 for at optage et radioprogram på Sallingsund Færgekro på Mors til sommer.

Tidligere har andre kendte steder som eksempelvis Kattegatcentret, Tivoli og Nyborg Slot betalt beløb mellem 70 og 100.000 kroner for at være vært for radioudsendelsen – og dermed blive eksponeret over for et stort radiopublikum søndag formiddag.

"Det var mærkeligt"

På Fredericia Teater betalte de sidste år i maj 93.000 kroner for at få besøg af Café Hack. Dengang tænkte teaterchef Søren Møller, at det egentligt var billigt i forhold til den PR-værdi, der lå i at nå ud til så mange lyttere i målgruppen for Fredericia Teater.

- Men jeg syntes også, at det var lidt mærkeligt, at vi som kulturinstitution skulle bidrage til DR's indhold, siger Søren Møller.

- Vi havde ikke indtryk af, at pengene gik til privatpersoner. Vi havde indtryk af, at vi havde bidraget til en produktion, siger han.

Faktura fra SK Productions, der står bag Café Hack, til Kattegatcentret, der lagde lokaler til programmet sidste år: 70.000 kroner plus moms - i alt 87.500 kroner - ifølge aftale. 
Faktura fra SK Productions, der står bag Café Hack, til Kattegatcentret, der lagde lokaler til programmet sidste år: 70.000 kroner plus moms - i alt 87.500 kroner - ifølge aftale. 
Foto: TV2

Café Hack produceres af produktionsselskabet SK Productions, der har Café Hacks vært Søren Dahl som medejer. Programmet sendes normalt fra Café Hack i Aarhus, men om sommeren drager programmet på turne Danmark rundt.

Onsdag meddelte Café Hacks hjemmeside, at det ikke var muligt at få købe biletter til nogle af forårets planlagte optagelser.
Onsdag meddelte Café Hacks hjemmeside, at det ikke var muligt at få købe biletter til nogle af forårets planlagte optagelser.
Foto: TV 2