Dødstrusler får formand for ulveforening til at trække sig

Den tidligere formand vil ikke melde de ubehagelige episoder til politiet.

Den nystiftede forening Ulvefrit Danmark skal have ny formand.
Den nystiftede forening Ulvefrit Danmark skal have ny formand.
Foto: Brian Bergmann / Ritzau Scanpix

Den nystiftede forening Ulvefrit Danmark skal have ny formand.

Det står klart, efter Kim Paulsen onsdag har trukket sig fra posten efter blot 14 dages virke. Over for TV 2 bekræfter han sin opsigelse.

- Ja, jeg har valgt at trække mig som formand, siger Kim Paulsen, der er fra Lemvig, og forklarer nærmere om begrundelsen:

- Jeg har fået trusler, der ikke er særlig rare og sammenholdt med det enorme arbejdspres, det kræver som formand, har jeg valgt at opsige stillingen, da jeg også har et fuldtidsjob som offentligt ansat, jeg skal passe.

Han vil dog fortsætte som menigt medlem af foreningen.

Dødstrusler

Kim Paulsen fortæller, at han i den seneste tid er blevet truet på livet via telefonen og er blevet kædet sammen med drabet på den ulv, der den 16. april blev skudt på en mark i Ulfborg.

- Jeg har modtaget to telefoniske trusler, hvor beskeden var klar: "Den ulv, der blev skudt i Ulfborg, det var din skyld – og det kan gå dig ligeså". Sådan lød det ordret i telefonen, forklarer han over for TV 2.

Da den nu tidligere formand for Ulvefrit Danmark forsøgte at ringe tilbage til vedkommende, der truede ham, var der ingen i den anden ende.

- Det var dybt ubehageligt at modtage disse dødstrusler. Der var ingen tvivl om budskabet - underforstået at jeg kunne blive skudt, siger Kim Paulsen.

Her er den besked, som Kim Paulsen i dag har sendt foreningen Ulvefrit Danmark, hvor han fortæller, at han fratræder som formand.

I denne beskeden forklarer Kim Paulsen, hvorfor han stopper som formanden for foreningen, Ulvefrit Danmark.
I denne beskeden forklarer Kim Paulsen, hvorfor han stopper som formanden for foreningen, Ulvefrit Danmark.
Foto: Kim Paulsen

Psyken påvirket

Kim Paulsen fortæller til TV 2, at han ikke har i sinde at melde de ubehagelige episoder til politiet.

Han ønsker blot, at situationen skal dø hen.

- Jeg er dødtræt af denne situation, og det påvirker mig meget psykisk. Jeg er dybest set et helt almindelig familiemenneske, der blot ønsker ro nu. Jeg gider det ikke mere.

Den nu forhenværende formand for Ulvefrit Danmark har en konkret formodning, om hvem der står bag chikanen, men han fortæller, at han ikke vil gøre noget konkret i forhold til opklaringen af episoderne.

Facebook-konto hacket

Det er ikke kun i telefonen, at Kim Paulsen er blevet forulempet. Også på de sociale medier er han blevet chikaneret.

- Min Facebook-konto er blevet hacket to gange inden for de seneste to uger. Mine foretrukne sider og grupper om ulve var pludselig lukket ned, og der var redigeret i min venneliste, for omkring 40 venner var med ét forsvundet. Derfor blev der skrevet kommentarer til mine venner, der ikke var fra mig, siger Kim Paulsen.

Problemerne stoppede, da han fik ændret password til det sociale medie ad to omgange.

Men de ubehagelige oplevelser sidder stadig i Kim Paulsen:

- Jeg forstår ikke folks reaktion, for det ligger så langt fra, hvordan jeg selv opfører mig. Jeg ønsker ganske vist ulven fjernet fra Danmark, men det skal ske under lovlige omstændigheder, og man skal ikke gribe til selvtægt, som vi så det senest med ulven i Ulfborg. Det er forkert at skyde en ulv, for den er fredet ved EU-lov, afslutter han.