20-årig landsholdskomet fra TTH tager pause fra håndbold

TTH Holstebro-fløjen Mathilde Hylleberg får en pause fra håndbolden resten af sæsonen, da hun er mæt af håndbold.

Mathilde Hylleberg fik i december slutrundedebut under Klavs Bruun Jørgensen.
Mathilde Hylleberg fik i december slutrundedebut under Klavs Bruun Jørgensen.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

I slutningen af marts var Mathilde Hylleberg en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte, da landsholdet spillede Golden League.

De seneste to klubkampe har højrefløjen dog været fraværende i klubregi, og mandag oplyser TTH Holstebro, at fraværet skyldes, at Hylleberg har brug for en pause, da kroppen er slidt og træt.

Samtidig skriver klubben, at hun ikke skal spille mere i resten af 2018/19-sæsonen. Dermed er hun ikke med i holdets sidste to kampe mod Odense og Nykøbing Falster.

Siden januar 2018 har kalenderen nærmest ikke budt på andet end håndbold for den unge stregspiller, der har været en del af ligakampe og pokalkampe, U20-samlinger, U20-VM, samling med udviklingslandsholdet, A-landsholdssamlinger og en EM-slutrunde.

Dette betyder, at Hylleberg kun haft haft en sammenhænge pause på syv dage.

- Mathilde har haft en flot sæson, hvor hun er blevet en fast del af startopstillingen på ligaholdet i TTH Holstebro, og samtidig har hun haft debut og flere udtagelser til A-landsholdet. Ved siden af håndbolden har hun også passet et 20 timers civilt arbejde i ugen. Derfor har hun nu brug for en pause, siger TTH-direktør John Mikkelsen og tilføjer:

- Fra klubbens side er der fuld forståelse for Mathildes ønske om en pause og vi håber allesammen, at hun får en god pause fra håndbolden og vender stærkere tilbage.

TTH Holstebro har nul point i slutspillet og er dermed uden mulighed for at spille sig i semifinalen.