17-årigt talent fik uventet debut: - Det kom som et kæmpe chok

Den unge ishockeymålmand Frederik Søgaard blev højst overraskende skiftet ind til sin debut for Herning Blue Fox i kampen mod Esbjerg og stod en god kamp.

Med hjelmen trukket op i panden og svedperler dryppende fra det unge ansigt efter kampen var der ikke noget at tage fejl af. Frederik Søgaard havde været i kamp for Herning Blue Fox.

I en alder af bare 17 år.

- Jeg var nervøs. Jeg var overrasket. Det kom som et kæmpe chok, sagde han efter kampen.

Det blev nemlig en realitet, da han efter halvandet minut af anden periode erstattede den normale førstemålmand, Simon Nielsen, efter at Herning Blue Fox var kommet bagud med 1-4. Blandt andet efter to situationer, hvor Simon Nielsen ikke havde set for godt ud ifølge TV 2 SPORTs ishockeyekspert Lasse Degn.

quoteDet var sjovt. Det var rigtig sjovt. Jeg er overrasket over, at det gik så hurtigt med at skulle ind, men jeg nød det

Frederik Søgaard, debutant, Herning Blue Fox

Det gav chancen til Frederik Søgaard, og den greb han, selvom han måtte pille pucken ud af nettet en enkelt gang i nederlaget, der endte med at lyde på 1-5. 

- Han bliver kastet ind i det her. Han er slet ikke klar på at skulle ind. Han løser opgaven rigtig, rigtig flot. Han lukker et mål ind, ja. Men sådan er det. Han spillede en rigtig god kamp. Han kom ind og tog rigtig godt fra, siger Lasse Degn om præstationen.

Er ikke i førsteholdstruppen

Kigger man på Herning Blue Fox' hjemmeside, kan man ikke engang finde Frederik Søgaard under klubbens førsteholdstrup. Her er listet to målmænd i form af Simon Nielsen og Albert Adamsen. Mens førstnævnte spillede fra start og altså veg pladsen til fordel for Frederik Søgaard, så er Albert Adamsen lige nu til U20-VM med det danske landshold. 

Det gav chancen for Frederik Søgaard, som er en del af U18-landshold, til en plads på bænken og lige pludselig altså også chance for istid. 

- Det var sjovt. Det var rigtig sjovt. Jeg er overrasket over, at det gik så hurtigt med at skulle ind, men jeg nød det, siger Frederik Søgaard om den overraskende debut. 

Kiggede man godt efter på Frederik Søgaards trøje, som havde nummer 1, så kunne man se, at navnet på ryggen var overdækket med tape, fordi han spillede i Albert Adamsens trøje. 

Modstanders målmand gjorde det mere specielt

I den anden ende af banen kunne Frederik Søgaard se Mathias Seldrup vogte målet for Esbjerg Energy. En målmand som han kender særdeles godt, og som var med til at gøre oplevelsen endnu større.

- Det er selvfølgelig stort at stå overfor en målmand, man har set herhjemme i klubben. Man har set ham til U20-VM, og det er selv ens drøm om et år eller to. Så det er selvfølgelig stort at stå overfor ham, siger debutanten.

Han fik da også rosende ord med på vejen fra Mathias Seldrup efter kampen. 

- Det er fremragende, at han kommer ind og gør det så godt. Godt arbejde af ham, sagde han. 

Allerede lørdag er der mulighed for mere spilletid, når Herning Blue Fox igen står overfor Esbjerg Energy, selvom han ifølge ham selv ikke er blevet bedre henover natten.

- Jeg føler, at jeg lærer mest til træning, og så går jeg ind og gør det, jeg lærer til træning. Så kampen var mere en oplevelse end læring, siger han. 

Herning Blue Fox ligger efter nederlaget til Esbjerg Energy nummer seks i Metal Ligaen.