Peter angrebet af brun bjørn: Den lugtede af våd hund

- Jeg råbte som en sindssyg, og så gik den ligeså stille.

Peter Werner bjørn
Foto: Kian Jacobsen / privatoptagelse

En tur jagttur til Rumænien gik ikke helt som planlagt for 52-årige Peter Werner fra Ulstrup. 

I weekenden blev han angrebet af en brun bjørn, da han sammen med 11 andre danske jægere var på vildsvine- og ulvejagt i Vilcea-bjergene i Rumænien.

Fra sin sygeseng på universitetshospitalet i Bukarest vurderer han, at den brune  bjørn vejede 400 kilo.

- Først prøvede den at klappede mig med poten. Det undveg jeg. Så ramte den mig i højre side, så jeg røg ned ad en skråning sammen med bjørnen. Dernede hoppede den på mit lår med forpoterne to gange. Så prøvede den på at bide mig i skulderen. Jeg havde heldigvis så meget tøj på, at den ikke fik fat. Så råbte jeg som en sindssyg, og så gik den ligeså stille, siger Peter Werner.

I videoen kan du se bjørnen gå til angreb på Peter Werner. Især lydsiden på videoen er voldsom.

Bjørne-kampen resulterede i et brækket lårben og en meget øm skulder. I går var han igennem en otte timer lang operation.

- Nu vil jeg gerne hjem. Der er ikke meget sjov ved at ligge hernede, siger Peter Werner.

Selv om han har planer om at få 'lortet tjekket' på et dansk hospital, når han kommer hjem, er han helt tryg ved den behandling, som de rumænske læger har udført.

Peter Werner er heller ikke blevet skræmt af mødet med bjørnen.

- Jeg skal da afsted igen. Hvis den havde bidt mig i halsen, kunne det være gået helt galt. Nu er det, som det er, og det har været en kæmpe oplevelse. Det var en gammel bjørn, og jeg tror, at den blev overrumplet. Den lugtede af våd hund, siger Peter Werner.

 

2:16
En 52-årig mand blev angrebet af en bjørn under en jagt