Holstebromotorvejen bliver løbet i gang

De første ti kilometer af Holstebromotorvejen står klar d. 28. maj. Og bliver indviet med et motionsløb.

motorvejloeb1
Foto: Arkiv

Det er søndag i Kr. Himmelfartsferien. Det er næsten sommer. Og forhåbentlig skinner solen, uden at det er alt for varmt.

Scenen har gode chancer for at være sat på bedst mulige måde, når Vejdirektoratet åbner de sydligste 10 kilometer af Holstebromotorvejen – Messemotorvejen – den 28. maj 2017.

Den dag er tre års arbejde med at få vejen til at blive til virkelighed til ende, og der bliver lukket op for trafikken på Messemotorvejen.

Dette markerer Vejdirektoratet med en festlig indvielse af vejen, hvor transport- og bygningsminister Ole Birk Olesen kommer og åbner Messemotorvejen officielt.

Som en del af åbningsarrangementet er der mulighed for alle interesserede borgere til at komme ud på den nylagte asfalt, inden motorvejen tages i brug af bilerne.

Fem foreninger under Herning Idrætsråd arrangerer et bredt udvalg af motionsaktiviteter på vejen på selve åbningsdagen.

 Daglig leder af Herning Idrætsråd, Anders Buhl, glæder sig til at arrangere motionsaktiviteterne til åbningen af Messemotorvejen. 

- Det er en stor ting for vores landsdel, at det første stykke af Holstebromotorvejen åbner, og det er en rigtig god anledning til at komme ud at dyrke motion samtidig, inden vejen åbner. Jeg er især spændt på at se variationen i rulleløbet, for her kan folk deltage både på rulleskøjter, rulleski, sofacykler og skateboard. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, siger Anders Buhl i en pressemeddelse fra Vejdirektoratet.

Man kan deltage i motorvejsløbet på to forskellige distancer - 5 km og 10 km.  Derudover bliver det muligt at cykle eller rulle.

Start og mål vil være placeret ved sygehusbyggeriet på det nye regionshospital i Gødstrup, hvor man også finder stævneområdet.

Tilmelding og mere information om dagen foregår via hjemmesiden motorvej2017.dk

Det forventes at cirka cirka 3.000 deltager i arrangementet, hvor der ikke kåres en egentlig vinder i de tre kategorier løb, cykle og rulle, men derimod trækkes lod om præmierne.