Partileder får erstatning for fyring

Daniel Carlsen modtager 150.000 kroner i erstatning for en fyring, som Ligebehandlingsnævnet vurderer har været på grund af politisk overbevisning.

I december 2012 blev Daniel Carlsen, der er partileder for Danskernes Parti, fyret af Eniro. Han havde arbejdet som telefonsælger hos mediekoncernen i fire måneder.

Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at Eniro skal betale 150.000 kroner i erstatning til Daniel Carlsen, der for nyligt er flyttet fra Viborg til Aarhus for at stille op til kommunalvalget.

Baggrund for afgørelsen

Daniel Carlsen er i følge Ligebehandlingsnævnet blevet afskediget uden begrundelse. Til grund for erstatningen lyder det i Ligebehandlingsnævnets afgørelse, at:

- Daniel Carlsen havde leveret gode resultater hos indklagede, og samarbejdet var velfungerende, indtil Daniel Carlsens chef fandt ud af klagers politiske overbevisning.

En anden del af afgørelsen lyder:

- Nævnet fandt, at Daniel Carlsen ikke havde tilsidesat sine forpligtelser overfor arbejdspladsen, da Daniel Carlsen var opmærksom på, at skille politik og arbejde ad og derfor ikke skiltede med sin politiske anskuelse på arbejde.

Ligeledes udtaler nævnet:

- Ligebehandlingsnævnet finder, at Daniel Carlsen har påvist faktiske omstændigheder, der giver anledning til at formode, at han har været udsat for direkte forskelsbehandling på grund af sin politiske anskuelse.

Endnu en sag på vej

Partilederen modtager altså det der svarer til seks måneders løn, og det er han tilfreds med.

- Det er et fundamentalt problem for ytringsfirheden, at man ikke kan være politisk aktiv uden at skulle frygte for at miste sit job, siger Daniel Carlsen i en pressemeddelelse.

Tidligere i år betalte bordpladeproducenten PFP 25.000 kroner til Daniel Carlsen, efter at Ligehandlingsnævnet afgjorde, at virksomheden havde afbrudt et praktikophold på grund af partistifterens politiske aktiviteter.

- Jeg er i en trængt arbejdsmæssig position. Jeg har ikke kunnet beholde et job, siden jeg kom ud på arbejdsmarkedet, siger Daniel Carlsen til TVMIDTVEST.dk

Der er endnu en afgørelse på vej fra Ligebehandlingsnævnet, efter at Daniel Carlsen er blevet fyret af webbureauet Atriumweb. Det har han nemlig også klaget over til Ligebehandlingsnævnet.

Her er der et link til Ligebehandlingsnævnets fulde afgørelse.