Partifælle: Min gode ven er død

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, lagde torsdag aften mindeord om partifællen Kristen Touborg op på sin facebookside.

Pia Olsen Dyhr og Kristen Touborg
Foto: Privatfoto

"For blot to uger siden gik Kristen og jeg rundt på hans marker, og han fortalte om, hvordan han har genskabt søen ved møllen, og tilbageført åen til sit oprindelige løb. Alt sammen på Kristens egen fødegård Klostermølle i Gudum. Og i dag er Kristens liv så ovre, efter et biluheld på Herningvej ved Holstebro. Det er slut alt for brat og alt for voldsomt, og Kristen vil blive savnet."

Sådan skriver Pia Olsen Dyhr, formand for SF, blandt andet i sit mindeord på facebook om partifællen Kristen Touborg, som torsdag over middag blev dræbt i en trafikulykke ved Holstebro.

Politiker med et stort hjerte

Partiformanden lægger ikke skjul på at savnet efter Touborg bliver stort. For han var en politiker med stor personlighed og et stort hjerte, både for sine medmennesker, for dyrene og for miljøet.

"I Folketinget var han kendt som SFeren med den røde skjorte, men også klar til at kæmpe for dyrene. Han tog gerne en voldsom infight med en minister for sagens skyld. Mange ministre har mærket hans indignation, hvis der ikke blev lyttet til Folketinget."

Ifølge Pia Olsen Dyhr var Kristen Touborg den første, der støttede hendes kandidatur som formand for SF.

"Kristen var lige ud af landevejen, provokerende, sjov og kærlig, og jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke skal tale i telefon med ham igen, eller gå en tur, eller få en bjørnekrammer, når modvinden kommer, og der er behov for gode venner. Han var den første, der støttede mit kandidatur som formand, han var kritisk, men altid ordentlig og ærlig. Jeg vil savne min ven Kristen – for han var mest min ven, dernæst min partikollega."