Parkeringsplads spærret for at undgå ulykker

Viborg Kommune undersøger de bærende konstruktioner på Fischers Plads. Sikkerheden kommer først, siger den tekniske chef.

Der er omkring 600 parkeringspladser ved Fischers Plads. En stor del af dem kan ikke benyttes i øjeblikket.
Der er omkring 600 parkeringspladser ved Fischers Plads. En stor del af dem kan ikke benyttes i øjeblikket.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Det kan være noget af en udfordring at finde en parkeringsplads i Viborgs bymidte i denne tid.

Viborg Kommune har lukket en stor del af parkeringsanlægget på Fischers Plads ved Sct. Mathias Centret, fordi betonkonstruktionen skal undersøges nærmere. 

Et teknisk eftersyn har vist, at de bærende konstruktioner er i så dårlig stand, at det er nødvendigt med yderligere undersøgelser - og indtil det er sket, er de fleste af de i alt 600 parkeringspladser altså lukkede.

- Vi har løbende fulgt udviklingen af de skader, som vi kendte til i forvejen. Det har så vist sig, at skaderne har udviklet sig hurtigere, end vi havde forventet. Derfor var vi nødt til at spærre af, for én ting ligger over alt andet, og det er sikkerheden, så der ikke sker en ulykke, forklarer Per Christensen, der er chef for Trafik & Veje i Viborg Kommune.

Afspærringen rammer ikke kun kunder i Sct. Mathias Centret og andre butikker i midtbyen. Parkeringspladsen på Fischers Plads benyttes af flere patienter og besøgende på det nærliggende sygehus.

- Det er vi godt klar over, og vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, siger Per Christensen, som regner med, at undersøgelserne er færdige fredag. 

Det er ikke hele Fischers Plads, der er afspærret. 170 parkeringspladser kan stadig benyttes.

1:23
Se indslag om parkeringspladsen her.