Parkeringskontrol bliver ikke genindført: Ny afgift er for dyr

Tirsdag besluttede Teknik- og Miljøudvalget i Skive, at der fortsat ikke skal være kontrol af parkeringspladserne i midtbyen.

Det kan være svært at finde en parkeringsplads i centrum af Skive, fordi alle ikke overholder tidsbegrænsningen. Arkivfoto.
Det kan være svært at finde en parkeringsplads i centrum af Skive, fordi alle ikke overholder tidsbegrænsningen. Arkivfoto.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Der har været meget debat om den manglende parkeringskontrol i Skive bymidte, hvor folk slipper afsted med at holde ulovligt parkeret.

For seks måneder siden ville Skive Kommune genindføre kontrollen, men i tirsdags besluttede kommunens Teknik- og Miljøudvalg, at der fortsat ingen kontrol skal være.

- Vi skal nu til at betale en afgift til staten på omkring 100.000 kroner om året. Det synes vi ikke er rimeligt, at borgerne skal betale, siger Jens Peder Hedevang (V), formand i Teknik- og Miljøudvalget.

De nye regler, der træder i kraft 1. januar, betyder, at kommunen skal aflevere halvdelen af indtjeningen fra en parkeringsbøde til staten. Noget, som kommunen ikke vil være med til.

- Vi vil i stedet appellere til borgerne om, at de overholder reglementet. Men det er et svært, siger Jens Peder Hedevang.

Gavner ikke butikslivet

Tirsdagens beslutning vækker ikke begejstring hos byens handelschef. Han mener, at den manglende kontrol har konsekvenser for byens butikker. 

- Jeg tænker, at det er noget lort, for det gavner på ingen måde vores butiksliv. Når pladserne ikke er frie, så handler folk i andre byer, siger Henrik Lindbjerg, handelschef i Skive.

Ifølge handelschefen har butikkerne kunnet mærke, at der i mere end to år ikke har været kontrol af, hvor længe bilerne holder parkeret i bymidten.

- Når politikerne ikke vil bruge penge på mere kontrol, må vi se på alternative løsninger. Det kunne eksempelvis være flere parkeringspladser, men jeg ved ikke, hvor de skulle ligge, siger handelschefen.

Se indslag fra december sidste år om parkeringskaos i Skive: 

1:54
For to et halvt år siden blev parkeringsvagterne afskaffet i Skive, men nu vil butikkerne have dem tilbage