Parkeringscirkus slut

Cityforeningen i Herning betaler gildet. Kunderne slipper for at købe parkeringsbilletter, når de skal handle i midtbyen.

19VoParkering.Consolidated.01_updated.01.jpg

Herningenserne skal alligevel ikke betale for at parkere i midtbyen. Cityforeningen betaler regningen

Herningenserne skal alligevel ikke til lommerne, når de i fremtiden parkerer i Herning midtby. Måneders indædt debat i aviser, byråd, butikker og rundt om spise- og mødeborde er slut: Parkering vil også fremover være gratis i midtbyen.

Kunder hos forretningerne i Herning midtby kan ånde lettet op: De skal alligevel ikke betale for at parkere, når de skal handle.

Politikerne i Herning Kommune godkendte i går et forslag fra Herning Cityforening, der går ud på, at cityforeningen selv betaler kommunen de 4,2 millioner kroner, som politikerne håbede at få ind i parkeringsafgifter, mod at de handlende ikke skal betale for at parkere. Det skriver AOH.dk.

Glad borgmester

Præcist, hvem der skal betale, og hvordan pengene skal findes, er endnu ikke fastlagt. Men borgmester Lars Krarup (V) er lettet. 

- Det er en god sag for de handlende og for midtbysituationen, og jeg er glad for, at der er politisk enighed om denne løsning, siger han til AOH.dk. 

Det er en enig bestyrelse i cityforeningen, der står bag aftalen med kommunen.