Park skal håndtere vand og klimaudfordringer

Et nyt parkområde der skal fungere som klimatilpasningsanlæg bliver i dag indviet i Viborg. Parken kan optage store vandmængder ved skybrud.

soenaes1.jpg

Et område ved Sønæs i Viborg står i dag færdigt efter at have været under omdannelse i et år. Det færdige resultat er et parkområde, hvor regnvandshåndtering og byudvikling skal gå hånd i hånd.

Det er Viborg Kommune og Energi Viborg, der står bag projektet. Hovedformålet er, at det skal optage store vandmængder ved skybrud og på den måde håndtere klimaudfordringer. Folkene bag siger selv, at de viser vejen for fremtidens byparker.

- Over hele landet står kommunerne over for at skulle gennemføre omfattende klimatilpasningsløsninger. VANDPLUS-kampagnen har derfor haft til formål at vise, hvordan klimatilpasning også kan være løftestang for udvikling af spændende og attraktive byer. Og sØnæs er blevet et rigtig vellykket eksempel på, hvor meget godt og spændende byudvikling, der kan komme ud af et klimatilpasningsprojekt, når kommunen og forsyningsselskabet arbejder tæt, siger Anne-Mette Gjeraa, projektchef i Realdania, der er partner på projektet.

Et sted man tager hen, når det regner

Det er et område, hvor der før var boldbaner på Sønæs, der er omdannet til parkområdet, som samtidig er et klimatilpasningsanlæg med rensedam og store græsflader, der kan optage store vandmængder ved skybrud.

-Jeg tror, det bliver sådan et sted man tager hen, når det virkelig regner. Og det skal da være i Danmark, man laver sådan et sted, spår Mette Hagen, der er kulturkonsulent i Viborg Kommune.

Den officielle åbning er i dag kl. 15.00 ved Viborgs borgmester Torsten Nielsen. Men åbningsarrangement var indtil kl. 22.00 i aften.

 

dji_0033.jpg

 

dji_0012.jpg