Par begyndte jordomsejling – og de er ikke de eneste

Ægteparret Karin Balsiger og Hans Anton Holm påbegyndte i dag en jordomsejling på tre år. Flere og flere danskere vælger at følge drømmen og gøre det samme.

Verdensomsejling
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

- Over Atlanterhavet, så til Caribien, gennem Panama Kanalen og ud til Fransk Polynesien.

Sådan fortæller Karin Balsiger om noget af den tur, hun søndag drog ud på sammen med sin mand Hans Anton Holm. Fra havnen i Hvide Sande påbegyndte de en sejltur af de helt store. På tre år vil de sejle hele jorden rundt.

- Det har været vores lille drøm i en hel del år. Vi er nok lidt mere erfarne i at sejle, når vi kommer hjem, end vi er nu, sagde Hans Anton Holm med et smil inden afgangen.

Parret fra Ringkøbing er ikke de eneste, der går rundt med drømmen om at tage hele turen rundt om kloden til havs. Der er nemlig en stigende interesse blandt midt- og vestjyder for at kaste sig ud i sådanne eventyr. Det er blandt andet tv-programmet ”Kurs Mod Fjerne Kyster”, der har øget interesseren for jordomsejlinger.

Den landsdækkende Forening Til Langtursejladsens Fremme har de seneste fem år oplevet en stigning i antallet af medlemmer. I dag har foreningen knap 3.000 medlemmer, og de seneste tre år har der været tilgang på cirka 150 medlemmer om året.

- Den der trygge, danske levevis skal vi også undvære, Vi kommer ud og får nogle prøvelser på den ene eller den anden måde, og det bliver lidt spændende, men det skal man også forholde sig til, siger Karin Balsiger.

Parret har sagt deres jobs op og lejet deres hus ud. Hvis alt går efter planen, er de tilbage i Danmark i 2020.

Hele rejsen kan følges på linket her.

2:07
Interessen for at sejle jorden rundt er ifølge Foreningen til Langtursejladsens Fremme stigende.