Pape vil lade handlende dele overvågningsbilleder internt

Justitsministeren arbejder på et lovforslag, så butiksejere kan sende billeder til et lukket netværk.

Søren Pape Poulsen
Foto: Thomas Lekfeldt, Scanpix

Justitsminister Søren Pape Poulsen (C) vil nu gøre det lovligt for erhvervsdrivende i visse tilfælde at dele overvågningsbilleder af kriminelle i et internt, lukket netværk.

Ministeren skriver i sit nye udspil om politiets møde med borgerne, at han i folketingssamlingen 2017/2018 vil fremsætte et nyt lovforslag, der skal give erhvervsdrivende lov til at dele billederne "med hinanden i begrænset omfang i et sikkert it-system for at forhindre ny kriminalitet".

Med forslaget opfylder han et stort ønske fra flere midt- og vestjyske butiksejere, der har efterlyst bedre muligheder for at kunne bruge overvågningsbilleder af butikstyve.

1:41
Søren Pape Poulsen forklarer her om baggrunden for forslaget.

- Ønsket har været meget stærkt i detailhandlen, og det kan jeg godt forstå. Det kan jo være rigtig mange penge, der bliver stjålet for, og så kan man jo hjælpe hinanden som gode forretningskolleger, siger Søren Pape Poulsen.

I dag er det kun politiet, der må dele overvågningsbilleder af kriminelle, men flere handlende har i frustration valgt at bryde loven og selv offentliggøre billederne.

Meny-købmanden i Vildbjerg, Poul Hansen, er en af dem. Han har i TV MIDTVEST efterlyst muligheden for, at handlende kan dele billederne i et lukket netværk, og han glæder sig over ministerens udspil.

- Det lyder virkelig godt og kan kun gå for langsomt, siger han til TV MIDTVEST.

Justitsministeren oplyser i øvrigt også, at der er ændringer på vej i den måde, som politiet bruger overvågningsbilleder på.

Inden årets udgang kommer der en ny side på www.politi.dk, hvor politiet samler overvågningsbillederne.

 

9:34
Indblik Søndag så i januar nærmere på de handlende, der i frustration bryder loven og deler overvågningsbilleder på Facebook.