Pape vil ikke acceptere ministerrokade

Eva Kjer Hansen skal helt væk fra ministerholdet, fastslår Pape efter rygter om en eventuel ministerrokade.

soren_pape-fotograf_steen_brogaard.jpg
Foto: Steen Brogaard

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan godt strege en af mulighederne på sin blok over løsninger til krisen i blå blok.
    
I hvert fald udelukker De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, at han vil stille sig tilfreds med en ministerrokade, hvor Eva Kjer Hansen forlader posten som miljø- og fødevareminister, men til gengæld får en anden ministerpost.
    
Efter et gruppemøde på Christiansborg onsdag siger Søren Pape Poulsen:
    
- Vi har udtrykt mistillid til ministeren. Det er ikke sådan, at hvis man sidder og laver noget andet, så har vi pludselig tillid til ministeren.
    
De Konservative har udtrykt mistillid til ministeren, fordi hun ifølge partiet ikke har givet et retvisende billede af miljøeffekten af landbrugspakken. Meldingen kom, efter at syv forskere på en høring tirsdag kritiserede Eva Kjer Hansen for "vildledende" tal og "kreativ bogføring", og efter at ministeren i samråd efterfølgende ikke ville erkende, at der er brugt misvisende tal.
    
- Nu synes jeg, at statsministeren må give et svar på, at der ikke længere er tillid til en af hans ministre, men at der er tillid til ham og hans regering. Det kan kun han tolke, siger Søren Pape Poulsen.
    
Spørgsmål: Er det rigtigt, at han har sagt til jer, at hvis Eva Kjer Hansen må trække sig, så er det hele regeringens liv, der er på spil?
    
- Alt, hvad der foregår bag en lukket dør, vil jeg ikke sige videre. Det vil være uetisk. Jeg siger altid gerne, hvad jeg selv mener, men hvad andre siger til mig, synes jeg ikke er på sin plads at videregive.
    
Spørgsmål: Er det et godt grundlag at gå til valg på - et splittet borgerligt Danmark?
    
- Jeg synes, det vil være helt absurd, hvis vi kommer i en situation, hvor man siger, at hvis man ikke har tillid til en minister, så skal man vælte hele regeringen. Hvor er vi så henne?
    
- Det er sådan, at der er en minister, vi ikke har tillid til, fordi hun ikke har givet et retvisende billede. Vi bakker fortsat regeringen op og har tillid til Lars Løkke Rasmussen. Lad os nu trække vejret og komme videre. Der er masser af politik, vi skal have lavet, siger Søren Pape Poulsen.
    
Han mener ikke, det giver mening, at Eva Kjer Hansen onsdag møder op til et samråd om Bæredygtigt Landbrug på Christiansborg:
    
- Det må hun vurdere, men det vil dog være ejendommeligt.
    
Søren Pape Poulsen fastslår, at De Konservative torsdag vil stemme landbrugspakken igennem som lovet - også selvom Eva Kjer Hansen skulle vælge at blive siddende som minister.
    
- Vi har lavet en aftale om en landbrugspakke, som er vigtig for tusindvis af familier, for følgeindustrien og for Danmark. Det stemmer vi igennem. Vi straffer ikke landbruget for, at deres minister ikke har givet et retvisende billede, siger Søren Pape Poulsen.
    
/ritzau/