Pape vil have landbetjenten 2.0: Får blandet modtagelse

Justitsministeren vil have flere betjente på gaden for at skabe mere tryghed. I Struer får ministerens planer en blandet modtagelse.

20180328-091814-l_69mb.jpg
Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Først røg landbetjenten og sidenhen nærpolitiet flere steder i landsdelen. Men nu vil justitsminister Søren Pape Poulsen gå den modsatte vej. For politiet skal skabe tryghed og tættere på befolkningen.

Mere tryghed er svært at sige nej tak til, men i Struer får idéen alligevel en blandet modtagelse.

- Nu færdes jeg jo ikke i bylivet om aftenen, men jeg hører ikke om meget kriminalitet eller bøller her. Det synes jeg sjældent, man hører om her i Struer, siger Signe Knudsen, der har rundet 96 år. 

1:04
Søren Pape Poulsen forklarer, hvorfor det er nødvendigt med 100 nye betjente. 

For Erik Overgård betyder det dog, at han ville være mindre betænkelig ved at være i byen efter fyraften.

- Det vil jo betyde det, at det vil føles mere trygt, det er jeg sikker på, siger han.

Og han bakkes op af 19-årige Sofie Castro Holbæk.

- Jeg tænker da umiddelbart ikke, at det er noget dårligt. Det er rart, når tingene ikke kun bliver rykket væk fra lokalsamfundene, siger hun til TV MIDTVEST.

I Struer mistede de deres nærpolitistation i oktober sidste år. De skal da heller ikke forvente, at den vender tilbage på trods af de nye toner.

Landbetjent 2.0

Justitsministeren, Søren Pape Poulsen, har en plan klar. Han vil have 100 betjente, som skal sikre befolkningens tryghed.

Målet er, at politiet i højere grad kan komme rundt i landet og tale med ”fru. Jensen”, hvis hun har haft en ubehagelig oplevelse.

Hvorfor vælger man at gå den anden vej, så kort tid efter, at man har nedlagt en nærstation?

- Det er fordi, det er min politiske holdning og mit politiske projekt, at politiet skal tættere på borgerne. Nu er vi ved at uddanne mere politi i Danmark, vi får flere betjente, og hvad skal de så? De skal blandt andet tættere på borgerne – landbetjent 2.0 kalder jeg det, forklarer Søren Pape Poulsen til TV MIDTVEST.

Idéen bakkes op af Dansk Folkeparti, som dog mener, at de 100 ekstra betjente er for lidt. Ministeren vil efter sommerferien forsøge at skabe opbakning til forslaget.

2:29