Pape: Vil gerne tale trekløver-regering med statsministeren

Konservative siger ja tak til at forhandle om en udvidelse af regeringen

Formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, er klar til at drøfte grundlaget for en kommende trekløver-regering.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har, fra talerstolen på Venstre landsmøde i Herning, netop lagt op til at regeringen udvides med Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. 

Statsministeren vil på mandag indkalde de to partiledere, Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen, til forhandlinger. En invitation som Søren Pape Poulsen er klar til at tage imod.

- Vi er parate til at forhandle om et regeringsgrundlag for en kommende trekløver-regering, siger Søren Pape Poulsen i en kommentar fra hjemmet i Viborg.

Den konservative formand understreger i samme åndedrag, at det først og fremmest handler om politik og hvad partiet kan få med i en eventuel kommende regering.

- Hvis vi så meget som skal overveje at være med i en borgerlig-liberal regering, kræver det tydelige konservative aftryk på et nyt regeringsgrundlag, siger formanden, der endnu ikke vil forholde sig til eventuelle ministerposter. 

Søren Pape Poulsen peger på, at det borgerlige Danmark har en interesse i at arbejde sammen og føre borgerlig politik. 

- Ingen af os kan have interesse i et valg der ender med Mette Frederiksen som statsminister, med Enhedslisten og Alternativet på bagsmækken. Hvis det sker, kommer vi ikke tættere på sunde, borgerlige løsninger til glæde for alle danskerne, slutter Søren Pape Poulsen.